SLOVENSKE ŽELEZNICE IŠČEJO REŠITVE ZA ZAŠČITO PREDORA PRI HRASTOVLJAH: "Zadeva je zapletena"

Koper

Na Slovenskih železnicah (SŽ) po iztirjenju tovornega vlaka, iz katerega je izteklo 10.700 litrov kerozina, iščejo dolgoročno rešitev za zaščito predora pri Hrastovljah. Danes po tleh polagajo zaščitno membrano, odločajo pa se tudi o najprimernejši zaščiti obokov. Zemljino so po besedah prvega moža SŽ Dušana Mesa že odpeljali na deponijo v Lenart.

Iz tovornega vlaka, ki se je pred tednom dni iztiril pri Hrastovljah, je po najnovejši oceni steklo 10.700 litrov kerozina, je danes v izjavi za medije v Ljubljani pojasnil Dušan Mes. Agencija RS za okolje (Arso) bo zdaj po njegovih besedah ugotovila, koliko ga je v 200 kubikih zemljine, ki so jo odkopali po nesreči. "Do konca tedna bodo analizirali snovi in ocenili, koliko kerozina je izhlapelo in koliko ga je vmešanega v zemljini. Obstajajo ocene, da ga je okoli 1000 litrov, a je treba počakati na stroko," je še dejal Mes. Zemljino so sicer že odpeljali na deponijo v Lenart, podjetju Saubermacher, je povedal.

Po Mesovih besedah je zemljina na deponiji pod streho in ni izpostavljena dežju. Vsi rezultati vzorčenja bodo po njegovih napovedih znani prihodnji teden. Promet po progi medtem po Mesovih besedah teče normalno. Na SŽ danes v dolžini približno 200 metrov po tleh polagajo zaščitno membrano. Če bi v naslednjih dneh voda pronicala skozi tunelsko skalo na tla, se bo na ta način odvajala, je pojasnil generalni direktor SŽ.

V prihodnjih tednih bodo polagali nove tire, proga bo nekaj časa zaprta

Kot je dodal, iščejo tudi dolgoročno rešitev, kako bi tunel zaščitili na obokih. Progo nameravajo v naslednjih treh tednih zapreti za 48 ur, ko bodo tudi položili nove tire in nadomestili začasne. "Takrat bomo verjetno naredili tudi obok na nek drugačen način, ki bi na tem odseku preprečeval, da pride do iztekanja vode iz skal na tla," je dodal. Problem je sicer po Mesovih besedah v tem, da je med vlakom in skalo le nekaj centimetrov prostora, "zato je zadeva zapletena".

Mes se je danes sestal tudi s predstavniki Geološkega zavoda, ki bo dodatno pregledal geološko-hidrološki profil glede na posnetke georadarja. "Naredili bodo oceno, ali je možno iz teh globin dodatno izčrpati kakršnokoli snov, ki bi bila lahko kerozin ali voda zmešana s kerozinom. To bo trajalo nekaj dni," je dodal.

Mesov odgovor na Bržanov dopis: "Edini za to pristojen je Geološki zavod"

Na Slovenske železnice, ministrstvo za okolje, Arso, direkcijo za vode ter Inšpektorat RS za okolje in prostor se je sicer danes z dopisom obrnil koprski župan Aleš Bržan, v katerem navaja izsledke poročila o detekciji kerozina v poroznem kraškem terenu in opozarja na nevarnost za okolje.

Mes je danes pojasnil, da je bil geološki radar narejen s strani SŽ, interpretacija izvajalca pa je po njegovih besedah "drugačna od gospoda, ki je dal svoj komentar". Edini za to pristojen je po Mesovem mnenju Geološki zavod, ki bo podal oceno.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  02 .07. 2019 ob  17: 59
Zapleteno je krast, lagat in ostat nedolžen. Dolgoročna rešitev je italijanska ali avstrijska oblast. Narod, ki si v 60 letih delovanja najuspešnejše slovenske firme ni uspel povlečt nekaj kilometrov prepotrebne tračnice, je za na resen pregled pri specialistu.