ALI IMPERIJ MILANA MANDARIĆA V SLOVENIJI TONE? Tako nam je odgovoril njegov tiskovni predstavnik

Slovenija

Poslovnež Milan Mandarić, ki ima po poročanju slovenskih medijev velike finančne težave z nogometnim klubom Olimpija, sreče s posli nima niti na Obali. Koprsko sodišče bo namreč na dražbi prodajalo njegovo zemljišče med stavbo sodišča in nakupovalnim središčem Park Center. "Gospod Milan Mandarić je seznanjen z odločitvijo sodišča o dražbi in je ne namerava komentirati," nam je odgovoril njegov predstavnik za stike z javnostjo. 

Minus na bančnem računu Olimpije je vse večji, zaradi česar niso ogrožene le plače za igralce in druge zaposlene v klubu, ki trenutno zaseda prvo mesto na lestvici slovenskega prvenstva, temveč tudi drugi posli. Po pisanju Ekipe24 Olimpiji pogodbe ne želi podaljšati uradni opremljevalec Nike. Klub jim je dolžan več kot 100.000 evrov. Dolgujejo pa tudi Javnemu zavodu za šport Ljubljana in varnostni službi.

Sredi novembra gre na dražbo tudi Mandarićevo zemljišče v Kopru, sodišče je vrednost štirih parcel ocenila na 5,5 milijona evrov. Kot pišejo Primorske novice gre za posledico dolgov Mandarićevega podjetja MM investicije, ki je le podjetju Skycentry dolžno 4,6 milijonov. Terjatve do Mandarićevega podjetja je prijavilo tudi podjetje Toncity pacifik investicije v stečaju, in sicer 21.000 evrov, ter njegov nekdanji direktor Andrej Grahor, ki terja 16 tisočakov.

"Gospod Milan Mandarić je seznanjen z odločitvijo sodišča o dražbi in je ne namerava komentirati. Omenjeni dolgovi so nastali kot posledica zamud pri uresničitvi načrtovanega projekta, zaradi nagajanj in blokad s strani nekdanjih občinskih oblasti v Kopru," je za Regional povedal Mandarićev predstavnik za stike z javnostjo. 

Kot je še dodal, bo Mandarić v naslednjih dneh preučil možnosti, da zadevo uredi na način, s katerim bi zaščitil svoje poslovne interese. "Bolj podrobnih informacij o njegovih poslovnih načrtih v povezavi z omenjenim zemljiščem pa vam ta hip žal ne moremo posredovati."

Spomnimo, da je Mandarić približno 30.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Kopru kupil leta 2007, in sicer za 8 milijonov evrov. Po informacijah Primorskih novic naj bi Toncityju poravnal le okoli polovico kupnine. Preostanek naj bi plačal s predajo poslovnih prostorov, a se ti tam nikoli niso zgradili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  18 .10. 2019 ob  15: 35
Pomagajte revežu MM.
MM 5 eur 1919
Stari briši na Balkan, če ne ti bodo pobrali še Bonda te.
Lp