85-LETNIK SKOZI PREDOR DEKANI V NASPROTNO SMER: Z neregistriranim avtom in brez vozniške

Kronika

Včeraj ob 16.42 so dobili koprski policisti obvestilo, da vozi osebni avto iz predora Dekani po avtocesti v nasprotni smeri. Vozilo je bilo čez nekaj minut ustavljeno pri izvozu Bertoki. 85-letni voznik iz Maribora nima veljavnega vozniškega dovoljenja (potek zaradi zdravstvenih razlogov), vozilu pa je potekla registracija. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V petek ob 22. uri se je na mejni prehod Sočerga pripeljal 30-letni državljan Srbije z osebnim avtomobilom. Pri mejni kontroli je policist od voznika zahteval vozniško in prometno dovoljenje, izročil je le prometno dovoljenje, vozniško dovoljenje naj bi pozabil doma. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so sporočili s koprske policijske uprave. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21. uri v petek je poklical policiste oškodovanec in povedal, da so mu v Kopru, v Šalari, pravkar ukradli tovorno vozilo. Vozilo je bilo kmalu zatem najdeno v Bošamarinu, brez voznika, s poškodovanimi lučmi. Policisti zbirajo informacije o storilcu.

Prav tako v petek pozno zvečer so bili policisti obveščeni o nasilju v družini v vasi pri Postojni. Ob prihodu policistov na kraj je kršitelj že odpeljal z vozilom, zatem pa se je vrnil. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.60 mg/l. Ker se je uprl policistom, so bila uporabljena prisilna sredstva, odrejeno mu je bilo pridržanje. Napisan bo obdolžilni predlog.

Ob 22.38 so imeli koprski policisti v postopku državljana Srbije, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, mu odredili pridržanje in napisali obdolžilni predlog.

V soboto primorske ceste vzele življenje motorista

Ob 16.50 je na cesti od Pivke proti Narinu, pri odcepu za Neverke, na ostrem ovinku padel 59-letni motorist, doma iz okolice Domžal. Voznik je na kraju umrl.

Kopru je v soboto nekdo ukradel skuter znamke Sym yet euro, modre barve, reg. štev. KPC1-845.

Ob 21.30 na je policiste poklical oškodovanec in povedal, da so mu v Kopru na Bonifiki pravkar ukradli kolo z motorjem znamke Piaggio tip Vespa Primavera 50 4T, črne barve z rdečim sedežem, z nameščeno reg. tablico KP1E-J2. Vozilo je vredno 3000 evrov.

Včeraj ponoči je nekdo vlomil v gostinski lokal na območju Kopra, od koder ni odnesel nič, iz lokala v Pučah pa je nekdo ukradel blagajniški minimum. V Piranu pa je nekdo ukradel skuter Orbit 50, reg. št. KP 8J-R7, parkiran pred gledališčem.

Albanca z urejenim statusom v Italiji prevažala prebežnike

Na območju PU Koper so policisti od petka, 20. 9. 2019, od 6.00 ure, do danes, 23. 9. 2019, do 6.00 ure, obravnavali 63 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. PP Koper je obravnaval 40 oseb, PP Ilirska Bistrica 12 oseb in PP Kozina enajst oseb. 17 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 19 oseb so že vrnili hrvaškim varnostnim organom, ena oseba je nastanjena v center za tujce, 12 oseb (status v EU) je bilo po postopku izpuščenih, ostali bodo vračani po zaključenih postopkih.

Policisti Ilirske Bistrice obravnavajo dva državljana Albanije z urejenimi statusi v Italiji, in sicer zaradi storitve kaznivega dejanja. V nedeljo ob 6.30 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto Merceses Benz, italijanskih registrskih tablic, v katerem je bil voznik in pet potnikov, državljanov Albanije. Štirje ne izpolnjujejo pogojev za vstop in bivanje v schengenskem prostoru in so v državo vstopili na nedovoljen način, dva pa imata urejeno bivanje v Italiji in sta osumljena kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje.

Policisti so prijeli enajst državljanov Bangladeša, devet Sircev, sedem Turkov, šest Albancev, šest Nemcev, pet Pakistancev, štiri Irančane, tri Avstrijce, dva Alžirca, dva Indijca, dva Italijana, dva Egipčana, enega Nigerijca, enega Iračana, enega državljana Maroka in enega Afganistanca.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija