26-LETNI LUCIJČAN GROZIL POLICISTU Z MAŠČEVANJEM: Odvzeli so mu prostost, zdaj lahko dobi do pet let zapora

Kronika

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so v juniju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, katerega je osumljen 26-letnik iz Lucije.

23. junija je Lucijčan namreč na družbenem omrežju Facebook z javnim zapisom izražal in spodbujal nasilno maščevanje zoper policista PP Piran in se mu na tak način maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic. Ogrožen je bil tako policist kot tudi njegovi bližnji sorodniki. Kriminalisti PU Koper so zoper osumljenega na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kriminalisti so bili nato 10. avgusta obveščeni, da je isti 26-letnik policistu v trgovskem centru na območju Portoroža, v pričo tam zaposlenih, takrat prisotnih kupcev in otrok policista, izrekel več groženj z napadom in se mu na tak način ponovno maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic.

Grožnje 26-letnega Lucijčana so se stopnjevale in glede na uradne evidence policije ter zbrana obvestila izhaja, da bi lahko svoje grožnje tudi uresničil. Na podlagi določil zakona o kazenskem postopku so mu zato 13. avgusta ob 14.25 odvzeli prostost. Isti dan je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici koprskega okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor. Grozi mu od enega do pet let zapora.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  16 .08. 2019 ob  10: 11
Policist ima pravico, da dobi uniformo, orožje ipd., dolžan pa je izvajati opravila (postopke) v okviru svojih pooblastil.
Občan |  15 .08. 2019 ob  22: 25
Otroci nimajo nobene zveze z delom policista, bravo sodstvo.
ManofSteel |  14 .08. 2019 ob  22: 05
-1
Je treba odstranit tudi take policiste z šnel kursom, kine more preteč enega kuperja brez opreme kaj šele z opasačem lol
Sicer pa če bi kekec imel kakršne koli namene...bi to že uresničil. Globe bi mu dali pa bi bil mir...ko pa mene neldo nadleguje in grozi pa nikome ništa...dokler ne pride do naj hujšega...e moj pusi
td |  14 .08. 2019 ob  15: 31
13
Take je potrebno trajno odstranit iz družbe.