250.000 EVROV JE ŽE PLAČAL, DO SREDE MORA ŠE VEČ KOT 3 MILIJONE: Guberac o Marini Izola in o težavah, ki so nastale

Izola

Prejšnji teden se je po naših informacijah Ante Guberac zapeljal do Marine Izola in se zaposlenim predstavil kot novi "sodelavec". Sodeč po tej informaciji bi Grafist kupnino za nakup izolske marine do roka, ki se izteče ta teden, brez problema poravnal. A se je, kot kaže, prodajni postopek nekoliko zakompliciral. Situacijo naj bi po besedah Guberca otežila Banka Intesa Sanpaolo, ki zahteva, da kupec poplača okoli pet milijonov leasinga marine v enem letu. Guberac pričakuje, da bodo to zadevo uredili do srede, ko se tudi izteče rok za plačilo kupnine.

Do srede bi koprsko podjetje Grafist Anteja Guberca, ki je v tretjem poskusu prodaje edino oddalo ponudbo za nakup 100-odstotnega deleža družbe Universe Service, moralo plačati preostanek kupnine za Marino Izola. Do sedaj je podjetje plačalo aro v višini 250.000 evrov, čez dva dni pa se izteče rok za plačilo preostanka.

Izhodiščna cena je bila pri 2,99 milijona evrov, pogoj za nakup pa je bilo še poplačilo italijanskemu podjetju SITE s.r.l. Vsega skupaj mora Grafist odšteti še približno 3.450.000 evrov, nam je povedal Guberac, ki pa pravi, da se je zataknilo pri odplačilu okoli pet milijonskega leasinga Marine Izola pri Banki Intesa Sanpaolo, ki zahteva, da ga poplačajo v enem letu.

"Tu so nastale težave, ki jih usklajujemo," pojasnjuje Guberac in dodaja, da je marina redno plačevala obroke, nikoli ni zamujala, čeprav je bila praktično brez lastnika.

"Nam se je zdelo, da to ne bi smelo biti pogoj, ker marina to redno plačuje. Prepričan sem, da bo zdaj, ko bo imela lastnika, to še boljše funkcioniralo. Jaz tukaj nisem videl rizika, ampak Sanpaolo ga je videla," še pravi Guberac, ki upa, da ne bo še kakšnih presenečenj in pričakuje, da bodo vse potrebno uredili do srede.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  15 .10. 2020 ob  08: 05
Tiramola ma kakšno poceni bivanje na morju za vikendaše? Mesečni privez za 12 metrov dolgo jadrnico je 1.400 evrov in cena nove take jadrnice začne preko 140.000 €. Je ceneje kupiti apartma, pri jadrnici ti vrednost ves čas pada pri apartmaju pa raste.
Istriano |  15 .10. 2020 ob  07: 58
Je prišel k nam v Istro, ki ni imel niti ene rezervne čiste spodnjice v borši in zdaj padajo od njega milijoni, kmalu bo vse njegovo.
Tiramola  |  13 .10. 2020 ob  20: 11
Občina mra prevzeti Marino. Izolanom mora zagotoviti prviveze za čolne.
Jahte so postale poceni bivanje za vikendaše na morju.
Večina sploh še ni izplula na morje
Enako se dogaja v Piranu.
Privezi morajo služiti domačinom. Lp
Ivan |  12 .10. 2020 ob  20: 46
Vsa čast! Vprašanje petih milijonov se da rešiti v enem dnevu.

Ampak zakaj se mi zdi da ga ne bodo in da gre samo za izgovor kako ven iz nečesa, kar je v teh dneh preveč rizično, Izola je preveč pod drobnogledom.
hribi |  12 .10. 2020 ob  17: 22
10
Riziko je velik. Vsaj do novih volitev. Potem pa se bo rizik na novo opredeljeval