19. SLAVNOSTNA AKADEMIJA UNIVERZE NA PRIMORSKEM: To so letošnji prejemniki nagrad in priznanj med zaposlenim ter študenti (FOTO)

Koper

Vrhunec Tedna Univerze na Primorskem (14.–18. marec 2022) predstavlja Slavnostna akademija, ki je letos potekala prav na njen 19. rojstni dan, 17. marca. Na njej so podelili nagrade in priznanja zaposlenim ter študentkam in študentom.

V pozdravnem nagovoru je rektorica dr. Klavdija Kutnar izpostavila ključne dosežke zadnjega leta. Podpredsednica Študentskega sveta UP Katja Kosem je predstavila želje študentov po epidemiji covid-19. Slavnostni govornik mag. Robert Ljoljo, predsednik uprave družbe Lek, je poudaril pomen sodelovanja, saj je bilo ugotovljeno, da so najbolj uspešni mešani raziskovalni timi, ki prinašajo različne poglede in izboljšajo delo. Lek je tako že sodeloval pri skupnem projektu z UP Famnit, ki je omogočil obojestransko izmenjavo znanja.

Rektorica je nato s prorektorjema in dekanjami ter dekani podelila nagrade Univerze na Primorskem. Zlato plaketo Univerze na Primorskem (UP) sta prejela doc. dr. Mojca Marija Terčelj (UP FHŠ) in izr. prof. dr. Jasna Prezelj (UP FAMNIT).

Nagrado za znanstveno odličnost UP so prejeli izr. prof. dr. Martina Blečić Kavur (UP FHŠ), izr. prof. dr. Katja Hrobat Virloget (UP FHŠ), prof. dr. Elena Bužan (UP FAMNIT) in izr. prof. dr. Tina Štemberger (UP PEF).

Nagrado za pedagoško odličnost za študijsko leto 2020/2021 sta prejeli izr. prof. dr. Mateja Jerman (UP FM) in doc. dr. Barbara Kopačin (UP PEF).

Nagrado Srečko Kosovel za študente UP so prejeli Tina Šušteršič (UP FM) za diplomsko nalogo pod mentorstvom izr. prof. dr. Mateje Jerman, Besfort Shala (UP FAMNIT) za diplomsko nalogo pod mentorstvom izr. prof. dr. Russa Woodroofa, Ana Raner (UP FVZ) za magistrsko nalogo pod mentorstvom doc. dr. Ane Petelin in somentorstvom dr. Lucie Mendez Lopez, Veronika Valič (UP PEF) za magistrsko nalogo pod mentorstvom dr. Tadeje Volmut in dr. Nataše Dolenc Orbanić ter Aleksandar Jašarević (UP FHŠ) za doktorsko disertacijo pod mentorstvom izr. prof. dr. Borisa Kavurja in izr. prof. dr. Martine Blečić Kavur.

Priznanje UP za študente UP sta prejela Skupina podiplomskih študentov UP FHŠ (Ana Cikač, Maja Apat, Rok Novak, Milica Golijanin, Marija Božić in Polona Žigo) in Amar Bapić (UP FAMNIT). Zahvalo UP za leto 2021 pa je prejela Kristina Uršič Jakomin (UP FVZ).