VSE BOLJ PRILJUBLJENO JE KUPOVANJE VOZOVNIC PREK SPLETA: V štirih mesecih so jih prodali 4000

Slovenija

Slovenske železnice (SŽ) so v štirih mesecih od uvedbe sistema spletne prodaje vozovnic na ta način prodale 3966 vozovnic. Vse bolj priljubljena je tudi prodaja vozovnic prek aplikacije, in sicer so jih na ta način v enem mesecu prodali 1088. Potniki so aplikacijo v mesecu dni prenesli več kot dvatisočkrat, so za STA pojasnili na železnicah.

Kot so navedli na SŽ, ob uvedbi spletne prodaje vozovnic večjih težav ni bilo, so se pa potniki na njih večkrat obrnili z različnimi vprašanji. Med drugim jih je zanimalo, zakaj vozovnic ni mogoče plačevati s plačilnimi karticami. "Vzrok je v tem, da banke onemogočajo plačevanje z debetnimi karticami in komitent potrebuje njihovo soglasje za nakupovanje po spletu," so pojasnili na SŽ.

Med pogostimi je bilo tudi vprašanje, zakaj ni mogoče shranjevanje podatkov o kreditni kartici, razloga pa je v tem, da nakup trenutno poteka v anonimnem načinu. "Po splošni uredbi EU o varstvu osebnih podatkov namreč ne smemo shranjevati. Z nadgradnjo sistema bomo potnikom omogočili profiliranje," so zapisali na železnicah in dodali, da bo takrat omogočeno tudi shranjevanje številke kartice, ne pa tudi trimestne varnostne kode.

Ob uvedbi novega sistema prodaje vozovnic so se občasno pojavljale tudi težave z odbiranjem kode na prek spleta kupljeni vozovnici, kar so na železnicah sprva reševali tako, da so sprevodniki kodo vnašali ročno, nato pa so posodobili odbiranje kode.

Na SŽ so še izpostavili, da sistem prodaje vozovnic po spletu in po mobilni aplikaciji ves čas nadgrajujejo in optimizirajo, potniki pa se lahko z vprašanji na železnice obrnejo prek elektronske pošte ali brezplačne številke 080 81 11, ki je dosegljiva 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija