ZVIŠALI VREDNOST NOVIH BONOV? Ne 50, prejeli naj bi več kot 100 evrov

Slovenija

Znano je že, da naj bi tudi letos prejeli turistične bone, ki so del predloga novega interventnega zakona za turizem. Čeprav o njihovem znesku državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc še ni želel govoriti, je v javnost zaokrožila informacija, da naj bi bili tokrat vredni 50 evrov, a kot kaže, bo ta znesek nekoliko višji.

Zadnji predlog novega interventnega zakona naj bi namreč po poročanju Dnevnika predvideval, da naj bi bil turistični bon vreden 120 evrov. Dobil naj bi ga vsak, ne glede na starost, ki bo imel 30. junija stalno prebivališče v Sloveniji, kar je pred dnevi sicer zmotilo poslanca SNS Zmaga Jelinčiča, o čemer smo že poročali.

Osnutek novega interventnega zakona bo vlada sprejemala jutri, tokratne turistične bone pa bo mogoče ob turizmu in gostinstvu koristiti tudi za širši nabor storitev, med drugim za kulturne, športne in rekreativne dejavnosti. Veljali naj bi do konca leta. 

Turistične bone je lani kot obliko pomoči turistični panogi, ki jo je močno prizadela pandemija covida-19, prinesel tretji protikoronski zakon. Prejeli so jih vsi prebivalci Slovenije, in sicer mladoletni v višini 50 evrov, odrasli pa v višini 200 evrov. Skupaj je izdanih 2,047 milijona turističnih bonov v skupni vrednosti 356,86 milijona evrov. Sprva so veljali do konca leta 2020, a je vlada njihovo veljavnost podaljšala do konca letošnjega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija