ZVEZDA VSEH PANETONOV: Esenca Istre by Vinakoper & Tomaž Kavčič (VIDEO)

Koper

Klet Vinakoper ustvarja novo tradicijo! Tudi letos nas preseneča z ekskluzivnim panetonom v kombinaciji z izbrano vinsko esenco. Tokrat je receptura panetona zares nekaj posebnega – ustvaril jo je namreč vrhunski chef Tomaž Kavčič.

Letošnji praznični paneton Esenca Istre je dih jemajoče glamurozno darilo, ki že pred odprtjem sproži vrsto pričakovanj in vprašanj. Kako ne bo, saj je recepturo za paneton razvil sam kuharski chef Tomaž Kavčič. Tradicionalnemu receptu je dodal svoj značilni kreativni pridih – ki pa ostaja presenečenje. No, morda vam malo namignemo, olive v panetonu niso prav nič slane.

"V Esenco Istre smo združili ljubezen do tradicije, lokalnih sestavin, kreativnih, inovativnih receptur in poklon gostu, za katerega ustvarjamo. Navdušen sem, da je v skupni zgodbi z Vinakoper nastal neprecenljiv spoj tako znanj kot veščin, predvsem pa ljubezni in spoštovanja do vsega, kar smo od narave in naših prednikov prejeli, in vsega, kar lahko kot navdih ponudimo vsem, ki v naše zgodbe šele vstopajo," je dejal chef Kavčič, ki verjame, da bo nova zvezda močno osvetlila praznično obdobje, ki je pred nami.

Hišna enologa Vinakoper Boštjan Zidar in Rok Jamnik sta tudi letos posegla v najbolj žlahtne zaklade grozdja in za odličen spoj s tem nenavadnim panetonom ustvarila globoko rdeče likersko vino, imenovano esenca. Esenco so v Vinakoper panetonu dodali v parfumski steklenički, tako da njeno žlahtno meglico poškropite po sveže razrezanem panetonu. Če to ni edinstveno doživetje za praznične dni, kajne?

Še več daril v darilnem katalogu Zvezde iz Istre by Vinakoper

Poleg Esence Istre boste v novem darilnem katalogu Vinakoper našli vrsto že pripravljenih paketov izdelkov, čudovitih kombinacij izbranih vin ter istrskih dobrot mamljivih arom in okusov.

Pobrskajte po katalogu in izberite svoje zvezde iz Istre: http://www.vinakoper.si/si/katalog-poslovnih-daril

Vse izdelke lahko pobliže spoznate tudi v prodajalnah Vinakoper: Vinski butik Hiše refoška v Kopru, Hiša refoška BTC v Ljubljani in Prodajalna vin Ljubljana ter Prodajalna vin Ilirska Bistrica.

* Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!