ZNANIH VEČ PODROBNOSTI PRETRESLJIVE TRAGEDIJE: Žena znanega novinarja v priporu

Kronika

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je 47-letni osumljenki za petkov uboj 48-letnega moškega odredil pripor. Kriminalisti so v dosedanji preiskavi ugotovili, da je osumljenka po prepiru zabodla svojega moža, ki je na kraju dogodka umrl. Po neuradnih informacijah je žrtev družinske tragedije znan štajerski športni novinar Aleš Tihec.

Foto: Mariborinfo/Jaka Arbutina

O tragediji smo poročali že v petek. Danes pa so s Policijske uprave Maribor sporočili, da so policisti osumljenki v petek zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja odvzeli prostost. V nedeljo popoldne so jo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor.

Policisti so obvestilo o dogodku dobili v petek okoli 15. ure. Patrulja iz Policijske postaje Rače je na kraju dogodka našla moškega, ki ni kazal znakov življenja. Zdravnik in ekipa nujne medicinske pomoči mu niso mogli več pomagati, zato je zdravnik potrdil njegovo smrt. Dežurni preiskovalni sodnik je za pokojnega odredil sodno obdukcijo.

Kriminalisti so doslej ugotovili, da je osumljenka v petek okoli 14.45 med prepirom moškega zabodla v predel prsnega koša. Ta je ob tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet, s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje, so kriminalisti našli na kraju dejanja. Policija sicer doslej v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do 15 let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  18 .04. 2022 ob  22: 39
Predvidevam, da zato, ker je preiskovalna sodnica ženska (pripomba in premislek o ženskih kvotah na sodiščih). Ženska solidarnost na polno. Zaslišanje pa je bilo dolgo predvsem zato, da ste pogovorili tudi o joškicah, trebuščkih in ritkicah... potem pa je sodnica po objemčku ugotovila, da ta ženska sploh ni mogla biti morilka ter je vse skupaj insceniral umrli, ker ji žena ni hotela opraviti domače naloge zaradi glavobola, ki je posledica pms, predPMS in poPMS. Mož je seveda po ne vem kolikih letih suše znorel. Žena pa mu je pred tem itak izpovedala, da je bila z njim samo zaradi tega, da si je pridobila status in bonitete, ter je imela že dolga leta ljubimca. umorjeni pa jo je itak vsa ta leta fizično, psihično in ekonomsko zlorabljal in bil nasilen. Oproščena po vseh točkah neobstoječe obtožnice, ki jo bo spisala spet ena tožilka (ponovna opomba na ženske kvote na sodiščih in sploh v sodstvu ter še marsikje), ki se bo po dolgem pogovoru z osumljenko (ker dlje od tega ne bo prišla) in vseh novih trendih v modi ter tračih iz oddaj v živo po TV-jih, popolnoma samovoljno odločila, ad bo primer pospravila v zadnji najbolj zakoten predal na tožilstvu ter spila kavico s sodelavkami in ob tem ugotovila, da imajo vse skupaj podobno težko življenje s svojimi partnerji in je osumljenka storila čisto prav takemu možu in bi morale itak enako narediti tudi same.
Mimi |  18 .04. 2022 ob  18: 27
Razložite mi prosim, zakaj je to uboj in ne umor. A je po nesreči zabodla moža v predel prsnega koša, ali kako?