Zidar Klemenčičeva ovadila Popoviča

Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je danes zoper koprskega župana Borisa Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Poleg tega je zoper Popoviča in njegovega svetovalca Sebastjana Jeretiča vložila tožbi, s katerima zahteva "preklice neresničnih in žaljivih izjav in javno opravičilo", so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič.

Popovič je namreč ovadil odvetnico Zidar Klemenčičevo zaradi suma napeljevanja k zlorabi uradnega položaja. Koprski župan trdi, da mu je bila v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona.

Jeretič pa je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper odvetnico, na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist".

Želi zavarovati svoje dobro ime

Zidar Klemenčičeva pa je v današnji izjavi za medije zapisala, da se ne bo spuščala "v razloge, ki so Popoviča privedli do odločitve, da tako brezsramno laže". "Vsekakor pa bom storila vse, da z uporabo pravnih sredstev zavarujem svoje dobro ime," je napovedala.

Kot je pojasnila, se je Mestna občina Koper (MOK) na njihovo odvetniško pisarno obrnila samoiniciativno. S Popovičem sta bila v stiku le dvakrat, obakrat pa so bili prisotni tudi sodelavci iz odvetniške pisarne. Pogovor je bil v obeh primerih kratek in se je nanašal izključno na pravne probleme, za katere je MOK od odvetniške pisarne želela pravne nasvete, je zapisala odvetnica.

Uvedli postopek nadzora nad premoženjem

Več vsebinske komunikacije na posameznih primerih je potekalo med zaposlenimi v odvetniški pisarni in Sabino Mozetič iz mestne občine, je navedla Zidar Klemenčičeva in dodala, da so nazadnje sodelovali septembra 2010. "Vsi podatki o izstavljenih računih za opravljene storitve so javni in dostopni na Supervizorju," izjavo Zidar Klemenčičeve povzemajo v njeni odvetniški pisarni.

V Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ki jo vodi Goran Klemenčič, sicer soprog omenjene odvetnice, so medtem pojasnili, da so postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana uvedli že pred meseci, in sicer zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Rale |  11 .10. 2013 ob  08: 04
možeš kolko očeš,al ne možeš dokle očeš...
Vojko L. |  10 .10. 2013 ob  14: 44
Beseda svetovalca nekaj velja. Kar on reče, zagotovo velja.
Takemu početju je potrebno narediti za vse večne čase kooooonec! Norčevanju iz še dokaj normalni ljudi namreč. In to tako, da bodo morali svetovalci svetovalcev svetovalcev najemati svetovalce, da se bodo lahko izvlekli iz dreka, ki ga sami delajo!
@kp |  10 .10. 2013 ob  14: 20
Začetek konca popolandije. Upam da ji bo uspelo,seveda če ne bo prej zbolel...
PKK |  10 .10. 2013 ob  14: 07
Pope in pr bosta skupaj zlepila film kateri je počil.
Opazovalec |  10 .10. 2013 ob  13: 54
Upam,da bo hitro prišlo do epiloga.