ZDRAVNIK OPOZARJA ŽENSKE: Pred seksom nikar ne počnite tega!

Trendi

Urolog David Kaufmann iz New Yorka ženske opozarja, naj pred seksom ne urinirajo, saj s tem povečajo tveganje za okužbe sečil.

Kot pravi, je ideja, da bi morale ženske iti na stranišče tik pred seksom, ena največjih zmot, s katerimi se spopada v svoji kliniki. Dodal je, da je uriniranje po seksu dobrodošlo in pomembno za preprečevanje okužb, vendar ga pred seksom ne priporoča. Ta napaka je najpogostejši vzrok za "postkoitalne okužbe sečil".

Med spolnim odnosom lahko namreč bakterije iz nožnice vstopijo v sečnico. Če z uriniranjem počakate do konca odnosa, to ustvari močnejši pretok in poveča možnosti, da bakterije izplavajo iz telesa. Kaufman ženskam zagotavlja, da bodo z zamikom uriniranja napolnile mehur dovolj, da bodo ustvarile močan pretok, ki bo očistil sečnico. Brez urina v mehurju lahko namreč bakterije dlje ostanejo v sečnici in povzročijo okužbo. "Če po seksu ne hodite na stranišče, lahko to povzroči okužbo," pravi zdravnik.

Po besedah ​​britanskega zdravstvenega sistema imajo ženske, ki uporabljajo diafragmo kot metodo kontracepcije, večje tveganje za okužbo, ker lahko diafragma pritisne na mehur.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Danjel |  24 .05. 2020 ob  20: 40
Admin potreben dobrega psihoterapevta/psihologa in da mu pove vse komplekse k ma z sexom, da tolko objavlja o sexu. Pa ti Admin kdo misliš da bo poslušal regional glede sexa... Nehaj se drogirat.