ZASEŽENI KODRI IN FRANCOSKI BULDOGI NA VOLJO ZA POSVOJITEV: Čas za 'prijavo' imate do sobote!

Koper

Pasji mladički, ki so jih v začetku meseca novembra v Hrvatinih madžarskemu lastniku zasegli koprski policisti in jih v varstvo predali Obalnemu zavetišču za živali, so od današnjega dne na voljo za posvojitev. Spomnimo, da so policisti zasegli deset kodrov oziroma pudljev in sedem francoskih buldogov, prikupni psički pa so takoj vzbudili veliko zanimanje.

Z Marjetice Koper, ki upravlja z Obalnim zavetiščem za živali, so sporočili, da bo posvojitveni postopek potekal v dveh delih. V prvem delu bodo sprejemali pravilno izpolnjene in podpisane vprašalnike za posvojitev pasjega mladiča. Hkrati bodo sprejemali tako vprašalnike za kodre kot za francoske buldoge, kasneje pa bodo posvojitveni postopki potekali ločeno.

Zavetišče bo najprej oddalo vseh deset kodrov, med katerimi osem samčkov in dve samički, kasneje, predvidoma v drugi polovici decembra, pa še šest francoskih buldogov. Posvojitev slednjih je odvisna od njihovega zdravstvenega stanja, ena samička je žal že poginila, so sporočili iz Marjetice Koper.

Tudi sam postopek končnega izbora posvojiteljev bo opravljen v dveh fazah. V prvi fazi bo potekal izbor na osnovi posredovanih podatkov v vprašalniku, v drugi fazi pa bo sledil dokončni izbor posvojiteljev na osnovi razgovora s strokovno službo zavetišča. Cena za posvojitev mladičkov je 300 evrov.

"Zainteresirane posvojitelje naprošamo, da izpolnjen in podpisan vprašalnik posredujete na elektronski naslov zavetisce@marjeticakoper.si ali po navadni pošti na naslov Marjetica Koper d.o.o. – s.r.l., Ulica 15. maja 4, 6000 Koper," so še sporočili iz Marjetice. Čas za oddajo vprašalnika imate le do sobote, 5. decembra, do polnoči.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija