V HRVATINIH ZASAČILI PREPRODAJALCA PASJIH MLADIČEV: 17 pudlov in francoskih buldogov prevzelo zavetišče v Sv. Antonu (FOTO)

Koper

Koprski policisti so v petek v Hrvatinih ponoči stopili na prste preprodajalcu pasjih mladičkov. Ob 2.26 so ustavili osebni avto Opel vectra karavan, madžarskih registrskih tablic. V postopku so hitro ugotovili, da 52-letni državljan Madžarske v prtljažnem delu prevaža 17 pasjih mladičkov, in sicer 10 pudlov in sedem francoskih buldogov), starih približno dva meseca.

Za psičke je bilo sicer zadovoljivo poskrbljeno - imeli so hrano in vodo - vendar niso bili čipirani in niso imeli dokumentov (potnih listin) oziroma ti niso bili pravi, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Informacija je bila predana tudi italijanskim varnostnim organom, ki zbirajo nadaljnje informacije glede nakupa in prodaje psov v Italiji. Po prvih podatkih bi voznik vsakega prodal za 2000 evrov.

Obveščena je bila inšpektorica veterinarske uprave, ki je prevzela nadaljnje postopke, psičke pa so policisti pospremili v azil za živali v Svetem Anton.

Policisti so državljanu Madžarske izdali tudi plačilni nalog zaradi neupoštevanja omejitve gibanja med 21. in 6. uro, so še dodali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija