ZASAČEN REKORDER NA PRIMORSKI HITRI CESTI: Divjal z 200 kilometri na uro!

Kronika

Novogoriški prometni policisti so v torek med poostrenim nadzorom hitrosti na hitri cesti Vrtojba - Razdrto ugotovili kar pet kršiteljev, ki so na cesti, kjer je največja dovoljena hitrost 110 kilometrov na uro, to prekoračili več kot 50 kilometrov na uro. Izstopal je voznik, ki je peljal kar 200 kilometrov na uro.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je med omenjenimi vozniki s prehitro vožnjo izstopal 47-letnik, ki so mu na odseku med Selom in Vogrskim izmerili hitrost 200 kilometrov na uro. Zoper vse kršitelje so policisti ustrezno ukrepali in jim izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.

Prekoračitev hitrosti namreč predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. S takšnimi aktivnostmi želi policija okrepiti zavedanje, da bi morali biti bolj pozorni na predpisane omejitve hitrosti, hitrost vožnje pa vselej prilagoditi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim.

S tovrstnimi nadzori želijo dolgoročno vplivati na voznike, da bi spremenili svoj slog vožnje, tako da bi vozili čim bolj defenzivno in umirjeno ter da bi bili bolj pozorni na šibkejše udeležence v prometu.

Prav danes se je po vsej državi začel dvodnevni policijski maraton nadzora hitrosti. Več kot 200 policistov na 629 lokacijah po državi meri hitrost vožnje, a vozniki lahko pričakujejo tudi dodatne policijske kontrole na drugih lokacijah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija