ZARADI KANGLERJA: Razprava o domnevni zlorabi pravosodja preložena

Slovenija

Predsednica komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl je zaradi odsotnosti nekdanjega poslanca, župana in državnega svetnika Franca Kanglerja, prekinila sejo komisije. Na komisiji naj bi sicer razpravljali o sumu zlorabe pravosodja v politične namene ravno v primeru nekdanjega mariborskega župana.

Irglova je na seji pojasnila, da so prejeli Kanglerjevo opravičilo, da se seje ne more udeležiti, ker ima obravnavo na sodišču v Mariboru. Brez njega ni mogoče opraviti razprave, niti to po njenih besedah ne bi bilo pošteno.

Razpravo na komisiji za peticije so predlagali v SDS. Irglova je v zvezi s tem izpostavila pravno mnenje pravnika Cirila Ribičiča, iz katerega po njenih besedah izhaja, "da je preiskovalni sodnik grobo in zavestno kršil človekove pravice Francu Kanglerju do neodvisnega in nepristranskega sodnika". Tako ni šlo niti za pošteno niti za pravično sojenje, je dejala. Prav tako iz pravnega mnenja po njenih besedah izhaja, da je sodišče kršilo ustavna jamstva obdolženca v kazenskem postopku.

Deli novico:

sveti jurij |  03 .12. 2015 ob  10: 34
Kakšna zloraba pravosodja!!! Gospoda so kradli,ko pa so jih dobili so pa kar naenkrat žrtve političnega obračunavanja,Janša,Jankovič,Popovič,Bavčar, Kordež,Časar,Lovšin,... sami poštenjaki.