ZAMAŠENO STRANIŠČE? Tudi brez odmaševalca lahko odpravite težavo

Trendi

Zamašena WC školjka je lahko resnična nočna mora. Se vam je že kdaj pripetilo, da ste bili pri nekom na obisku, šli na potrebo, potegnili vodo … in zgodilo se ni nič? Ali še hujša situacija. Ste kdaj splaknili školjko in nato je toaletna voda (in njena vsebina) počasi začela naraščati? Že to vam je verjetno povzročilo veliko nelagodja. Nato ste hitro pregledali kopalnico in ugotovili, da odmaševalca ni na vidiku? Sedaj ste lahko bolj brezskrbni. Preizkusite te taktike in brez gumijastega odmaševalca odmašite WC školjko.

Spustite vročo vodo v umivalnik

Verjetno se bo voda v pipi za umivalnik morala nekaj časa segrevati. Voda mora biti namreč dovolj vroča, da bo koristna. Torej naj teče pri najvišji možni temperaturi.

Poiščite tekoče milo za roke ali šampon

Medtem ko se voda segreva, poglejte, če je v kopalnici tekoče milo. Idealno je milo za posodo, vendar v primeru, da ste "obtičali" v kopalnici, pod umivalnikom morda ne boste uspeli najti takšne vrste mila. Na srečo bo zadostovalo tekoče milo za roke, pa tudi šampon lahko deluje. Ko najdete na primer šampon za telo, ga veliko nalijte v straniščno školjko. Deloval bo kot mazivo in pomagal odstraniti vse, kar povzroča zamašitev.

Lahko tudi poiščete epsomsko sol ali kopalne kroglice. Če ne najdete nič od prej naštetega, si lahko pomagate z belilom in detergentom za pomivanje posode v prahu. Uporabite na primer nekaj skodelic belila in eno skodelico detergenta v prahu.

Odtočite vročo vodo v stranišče in počakajte

Zdaj, ko imate tekoče milo za roke oziroma nekaj podobnega, poiščite skodelico ali posodo. Po potrebi uporabite lonček za zobne ščetke in začnite v stranišče vlivati vročo vodo iz umivalnika. Bolj kot je voda vroča, bolj verjetno je, da se bo WC školjka odmašila. Toda ne splakujte še!

Ponovite vse še enkrat in nato splaknite

Po nekaj minutah naj bi se milo spustilo navzdol v školjko in videli boste, da se je nivo vode v straniščni školjki začel spuščati. Dodajte še nekaj tekočega mila in vroče vode, nato pa še nekaj minut počakajte. Zdaj se lahko odločite, kdaj je čas za splakovanje.

Skrajno sredstvo: Potisnite vse navzdol

Če je stranišče še vedno zamašeno, boste morda morali zamašitev odpraviti fizično. Poiščite metlico za stranišče ali poiščite žični obešalnik. Lahko celo zataknete roko v vrečo za smeti, če ste resnično obupani in začnete potiskati toaletno vodo z morebitno vsebino v odtočno luknjo. Da, bo hudo, ampak stvari lahko vedno očistite, ko zamašitev izgine.

Če vam še vedno ne uspe, prosite gosta, soseda … za odmaševalec. Verjetno bo nekoliko neprijetno, toda problem bo rešen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija