ZADROGIRAN HRVAT UBIL LASTNEGA DVELETNEGA SINA: Ker ni mogel spati, je zaužil hašiš in v besu dečka hudo pretepel

Kronika

26-letni moški hrvaškega porekla Alija Hrustič je bil v Milanu obsojen na dosmrtni zapor zaradi umora dveletnega sina. Hrustić je sicer že stari znanec policije, v preteklosti je bil nasilen tudi do žene in hčera. Hrustićev odvetnik je na razsodbo sodišča napovedal pritožbo. 

Hrustić je maja 2019 v stanovanju na San Siru ubil sina, kar je po aretaciji priznal tudi policiji. Lokalni šef policije je takrat za Il Messaggero povedal, da jim je Hrustič rekel, da ne more spati, zato je zaužil hašiš in v besu dečka pretepel.

"Ni mogel natančno določiti, kaj točno ga je privedlo do tega, kaj si je mislil," je dodal.

Italijanski mediji so po umoru poročali, da je bilo dečkovo telo močno poškodovano, obdukcija pa je pokazala, da ima dveletnik modrice na obrazu, trupu in spodnjih okončinah, več zlomov - tudi na glavi, ugrizov in opekline cigaret.

Doživljenjska kazen, na katero je bil obsojen 26-letni oče, vključuje devetmesečno samico. Hrustićev odvetnik je po razsodbi sodišča dejal: "Nisem pričakoval takšne kazni, pritožili se bomo." Hrustića so spoznali za krivega tudi zaradi zlorabe žene, ne pa tudi zlorabe dveh hčera. Po odločitvi sodišča jim mora plačati odškodnino v višini okoli 300.000 evrov.

"Vsekakor sem pričakoval veliko kazen, ne pa tudi dosmrtno. To je tako ali tako strašna tragedija," je dejal njegov odvetnik Giuseppe De Lalla, ki je že napovedal pritožbo.

"Mislim, da nikoli nismo podcenjevali resnosti incidenta, toda nisem pričakoval, da bo obsojen zaradi mučenja, kot je navedeno v sodbi. Zato nisem pričakoval dosmrtne kazni. Upal sem na 30-letno kazen, za katero menim, da je ustreznejša. Dejanja, ki so navedena v sodbi, niso enaka tistim v časopisnih člankih, ki pogosto niso bili verodostojni," je še dejal.

Hrustić se je rodil v Firencah, vendar je hrvaški državljan. S Hrvaške prihaja tudi njegova žena. V času umora je bila stara 23 let in noseča s šestim otrokom. Dva od petih otrok sta živela na Hrvaškem.

Hrustićev profil na Facebooku je poln fotografij mamil, na eni izmed fotografij ima v roki celo pištolo, je še poročal index.hr.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi bil Hrustič dobro znani nasilnež, "stari znanec policije". Tudi lastni stric ga je opisal kot zelo nevarnega človeka. "Moja družina že dve leti nima nič z njim. Pred dvema letoma me je napadel brez razloga, me udaril v glavo, še danes imam brazgotino. Če bi ga našel pred policijo, bi ga ubil,je po aretaciji dejal njegov stric.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  05 .07. 2021 ob  10: 55
Obesit!