ZA PRENOVO DEBELEGA RTIČA ŠE 20 TISOČAKOV: Tako pomembno je zdravilišče otrokom

Ankaran

Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za nadaljnjo prenovo in ureditev bivalnih objektov ter okolice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič predal donacijo v višini 20.000 evrov. Zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok potekajo že 66 let, v tem času pa je tam bivalo že okoli 650.000 otrok, so sporočili iz podjetja.

"Naša osnovna želja je, da se imajo otroci pri nas lepo in da resnično uživajo svoje otroštvo. Pred kratkim sem slišala izjavo desetletja, ki me je še posebej razveselila, saj je eden izmed fantkov, ki je bival pri nas, povedal, da sedaj razume, zakaj se reče, da je na Debelem rtiču. To je povezal s tem, da tu poje veliko obrokov in bo domov odšel debelejši in še bolj zadovoljen," je ob predaji donacije izpostavila vodja zdravilišča Ana Žerjal.

Otroci se pri njih igrajo, učijo, veliko gibajo, ustvarjajo in družijo. V naravnem zdravilišču zaradi pozitivnih učinkov mikroklime in morske vode krepijo svoje zdravje prav vsi, in ne le tisti, ki so pri na rehabilitacijah ali podaljšanem bolnišničnem zdravljenju. "Veliko otrok komaj čaka, da ponovno pride k nam," je še izpostavila Žerjalova.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič je sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center. V njem potekajo strokovno vodeni zdravstveni, izobraževalni in športni programi, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij, pa tudi šole in vrtci v naravi, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Mladinsko zdravilišče in letovišče skrbi za zdravo, kreativno in zabavno letovanje otrok in mladostnikov iz vse Slovenije, v Telekomu Slovenije pa z veseljem pomagamo, da se otroci pri tem čim bolje počutijo in da tudi z našo pomočjo čas v družbi vrstnikov preživljajo čim bolj aktivno. Tu se ustvarjajo lepi spomini za prihodnost," je dodal podpredsednik uprave Tomaž Jontes.

Za otroke so zaposleni med drugim v zdraviliškem parku uredili tudi vrt zelišč, biološko pot in postavili hiške za živali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija