ZA OPROSTITEV PLAČILA ODVOZA SMETI JE TREBA PODATI ZAHTEVO, PA ŠE EN UKREP V KOPRU: Rižanski vodovod bo zamaknil podražitev vodarine

Koper

Po prvih ukrepih, ki jih je za zajezitev epidemije koronavirusa sprejela koprska mestna občina, sta danes sprejeli ukrepe tudi javni podjetji Marjetica Koper in Rižanski vodovod Koper.

Marjetica Koper bo v času izrednih razmer vsa podjetja, ki zaradi vladnega odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev ne morejo obratovati, oprostila plačila odvoza komunalnih odpadkov. Do oprostitve plačila smetarine bodo upravičeni tisti gospodarski subjekti, ki bodo zahtevo za oprostitev plačila podali na info@marjeticakoper.si. Po preklicu ukrepov bo Marjetica ponovno vzpostavila normalno obračunavanje storitev.

Poseben ukrep uvajajo tudi v Rižanskem vodovodu Koper, kjer bodo nove cene storitev javne službe oskrbe s pitno vodo za občine Piran, Izola, Ankaran in Mestno občino Koper (https://ekopercapodistria.si/obvestila/z-marcem-nove-cene-storitev-rizanskega-vodovoda-koper/), ki jih je Svet ustanoviteljic potrdil konec februarja letos, v veljavo pa naj bi stopile s 1. marcem, začele veljati s trimesečnim zamikom, in sicer predvidoma 1. junija.

Občanke in občani vseh štirih istrskih občin bodo položnice z novimi, nekoliko višjimi cenami storitev omrežnine in vodarine v poštne nabiralnike prejeli predvidoma julija

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  28 .03. 2020 ob  11: 29
Lastniki Javnega podjetja Rižanski vodovod Koper, d.o.o.-s.r.l., so njene občine ustanoviteljice. To so: Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran in Občina Ankaran.

Toliko o poznavanju zadev.
Tine |  28 .03. 2020 ob  10: 59
@ZigaZois

Bržan je pred volitvami očital, da je predraga voda, najdražje smeti v sloveniji, ... Zdaj pa je skupaj s svojim svetovalcem in predsednikom nadzorneg sveta rižanskega vodovoda aleksandrom pahorjem zvišal cene vode, najpomembnejše dobrine za človeka. Sramota!

Zdaj bo Bržanček s svojim strankarskim prijateljem, špediterjem in trenutnim direktorjem marjetice koper davorjem briševcem in predsednikom ns marjetice zloglasnim Boštjanom Averjem, podpredsednikom in strankarskim kolegom vladom krivcem zvišal še položnice za smeti. Sklicevali se bodo na korona virus, v resnici pa je za propad marjetice kriva njihova nesposobnost.
ZigaZois |  28 .03. 2020 ob  08: 49
Pa imajo še kje v Sloveniji tako drago vodo kot mi ?
Tine |  28 .03. 2020 ob  07: 43
@vseved

Nič bat, kmalu se bo dvignila tudi položnica marjetice.
vseved |  27 .03. 2020 ob  19: 54
Zakaj spet dražja voda?
Tine |  27 .03. 2020 ob  19: 21
Kopirali od Okolja Piran. Sami se v Marjetici Koper to ne bi nikoli spomnili, da ne govorimo o Bržanu, ki se ni še zaprav zbudil iz zimskega spanca. Mogoče mu bo uspelo do konca mandata, če ga bo dočakal.