Za grožnje z bombo pred parlamentom enoletna pogojna kazen

Slovenija

Podjetnika Ljubomira Veršiča, ki je pred petimi leti grozil, da se bo razstrelil pred poslopjem parlamenta, so na ljubljanskem okrožnem sodišču v torek obsodili na enoletno pogojno kazen s preizkusno dobo dveh let, poročajo mediji.

Veršič je bil obsojen zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, v zameno za nižjo kazen pa se je pogodil s tožilstvom in dejanje priznal.

Dogodek se je zgodil februarja 2009, ko bi moral Veršič začeti prestajati dveletno zaporno kazen zaradi prevar z nepremičninskimi posli v Bosni in Hercegovini, poroča Delo. A si je na poti proti Dobu premislil ter novinarki Večera po telefonu sporočil, da ima v avtomobilu bombo, ki jo bo sprožil, če od pravosodnega ministrstva ne bo dobil odgovora na svoje zahteve.

Nato pa je zapeljal pred državni zbor in policistki dejal, naj se umakne, ker ima bombo in se bo razstrelil. Policisti so njegove grožnje vzeli resno ter obkolili okolico parlamenta, Veršič pa se jim je kmalu predal. Policisti v njegovem avtomobilu sicer niso našli bombe, pač pa tri litre bencina in vžigalnik.

Deli novico: