ZA DIREKTORJA PIRANSKE OBČINSKE UPRAVE ŠEST PRIJAV: "Med kandidati so tudi politično in poslovno poznane in znane osebe"

Piran

Pred časom smo že poročali, da je s 1. majem z mesta direktorja odstopil Daniel Tomljanović, zato je piranska občina primorana poiskati novega človeka, ki bo vodil občinsko upravo. Kako napreduje njihov proces iskanja novega direktorja oziroma direktorice?

Spomnimo, Občina Piran je 30. aprila objavila dva javna natečaja: za zasedbo uradniškega delovnega mesta "Višji svetovalec za investicije" in za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta "Direktor občinske uprave". Na razpis za direktorja se je prijavilo šest kandidatov, so nam povedali na občini, potrdili pa so nam tudi, da so bile vse prijave primerne.

Pogoji so med drugim bili, da ima kandidat najmanj sedem let delovnih izkušenj in najmanj univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo ali magisterijem. "Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo tudi, ali ima opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat strokovni izpit, v skladu z 31. členom Zakona o splošnem upravnem postopku opraviti najkasneje v treh mesecih od sklenitve delovnega razmerja," so zapisali.

Spomnimo, da je prejšnji direktor Tomljanović po zasedbi položaja strokovni izpit iz upravnega postopka opravljal trikrat, a vsakič neuspešno.

Danijel Tomljanović

Župan Đenio Zadković bo prve razgovore s kandidati izvedel v prihodnjih dneh. Na piranski občini so nam potrdili tudi, da so med kandidati "politično in poslovno poznane in znane osebe", a nam "zaradi morebitne povzročanja poslovne in družbene škode" njihovih imen niso hoteli razkriti.

Trenutno kot vršilka dolžnosti direktorja občinsko upravo vodi Kristina Ivančič, podsekretarka v uradu za premoženjskopravne zadeve

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija