ZADKOVIĆ BO ZNOVA ISKAL DIREKTORJA: Tomljanović zapušča občino in se vrača v gospodarstvo

Piran

Poročali smo že o preteklem postopku od objave oglasa januarja lani pa do končne odločitve župana Đenia Zadkovića, ki je tedaj med osmimi prijavljenimi kandidati direktorsko mesto na občinski upravi zaupal Danielu Tomljanoviću. A kot kaže, slednji delovno mesto zdaj zapušča. Občina Piran je namreč danes objavila dva javna natečaja, enega za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta 'Višji svetovalec za investicije' in enega za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta 'Direktor občinske uprave'. 

O zaenkrat še aktualnem direktorju piranske občinske uprave (OU) Danielu Tomljanoviću smo že poročali, nazadnje smo preverjali informacijo, da naj bi že večkrat opravljal strokovni izpit iz upravnega postopka. Natančneje trikrat, a vsakič brez uspeha. Opravljen izpit je namreč eden izmed pogojev, da lahko posameznik zasede oziroma ohrani to delovno mesto. Tomljanović nam je tedaj pojasnil, da se je opravljanje izpita zaradi epidemije covida-19 zavleklo. Vsakega, ki misli, da je izpit lahek, pa je povabil, "da ga poskusi opraviti tudi sam".

Kot je bilo v javnem razpisu navedeno tedaj, je tudi tokrat: "Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo tudi ali ima opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat strokovni izpit, v skladu z 31. členom Zakona o splošnem upravnem postopku opraviti najkasneje v treh mesecih od sklenitve delovnega razmerja". Poleg tega je v razpisu med drugim navedeno, da mora imeti kandidat najmanj sedem let delovnih izkušenj in najmanj univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo ali magisterijem. 

Spomnimo, Tomljanović je na mesto direktorja OU Piran prišel iz popolnoma druge branže, pred tem je namreč opravljal delo vodje tranzitnega oddelka pri mednarodnem ladjarju MSC - Mediterranean Shipping Company, kasneje pa je prevzel vodenje komerciale. Leta 2013 je bil imenovan tudi na mesto izvršnega direktorja uprave Luke Koper. 

Ko je zasedel delovno mesto na občinski upravi, strokovnega izpita iz upravnega postopka še ni imel opravljenega, zato ga je bil primoran opraviti v roku treh mesecev.

Se bo nenavaden proces iskanja direktorja tudi tokrat ponovil?

A celoten proces iskanja osebe, ki bo to mesto zasedala, je bil vse prej kot običajen. 14. januarja, ko so na občini natečaj objavili, so v sporočilu za javnost objavili tudi precej bizaren oglas.

Đenio Zadković

"Z razpisom, ki bo trajal osem dni, si želi Občina Piran privabiti v svoje vrste osebo z močnim karakterjem, ki bo pri zaposlenih vzbujala zaupanje in iz njih izvabljala najboljše lastnosti, bo imela izvrstne komunikacijske sposobnosti, razvajala bližnje z optimizmom, bo samozavestna, vedno lucidna, bo znala strateško razmišljati in delovati, bo reševala probleme, a jih ne povzročala, in bo vedno delovala v skupnem, ne pa osebnem duhu," so zapisali tedaj.

Ali piranska občina tudi tokrat išče osebo z močnim karakterjem?

Sprva smo informacije o novem javnem natečaju poiskali pri Brunu Kuzminu, ki je na občini odgovoren za odnose z javnostmi. Potrdil nam je, da sedanji direktor OU odhaja in nas preusmeril na Tomljanovića osebno.

Sedanji direktor se vrača h gospodarstvu

Tomljanović nam je tudi pisno potrdil, da je "pred mesecem dni obvestil župana Pirana, da se s 1. majem vrača v gospodarstvo". Kot je navedel v izjavi za javnost, je z županom sklenil dogovor, da bo dolžnosti direktorja OU opravljal do zaključka tekočih projektov, torej najkasneje do 1. maja letos.

Ker nas je zanimalo še nekoliko več, smo Tomljanovića tudi poklicali. V telefonskem pogovoru nam je ponovil, da se je v danem trenutku odločil, da izstopi iz politike in se vrne nazaj v gospodarstvo, a nam več informacij o tem ni želel izdati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
PortoPirančan |  21 .04. 2021 ob  01: 21
23
FairPlay, lepo napisano.
Res je, svetniki so podkupljeni s strani stricev iz ozadja(vsi vemo kdo to so..)

Vsi so se obrnili proti Geniotu, da na koncu izpade, da nima smisla voliti nove stranke, ker na koncu izpade da so vsi nesposobni in zahrbtni izdajalci. Ostane spet ista politična garnitura SD, ki so glede na politične izkušnje še manj sposobni kot bilo kdo (razen za krasti in neplačevati, negraditi in nerazvijati obcine).

Ali pa Gašpar Mišič, ki si nabira točke na grbah albanskih pometačev, je pa zelo sposoben vodenja..

Občina Piran rabi reinkarnacijo Borisa Popoviča, da naredi totalen raztur in smo v 10letih spet na svetnovnem zemljevidu, kjer nam je mesto.
FairPlay |  20 .04. 2021 ob  17: 17
26
Spoštovani,

ne vem, kje začeti... to, kar se v zadnjih 10-ih leti, predvsem v zadnjem mandatu dogaja na tej občini, lahko rečem samo sramota od sramote! Tomljanović se je tolkel po prsih glede njegovih sposobnosti, znanj predvsem pa kilometrinena vodstvenih mestih in potem ne naredi ZUP-a... prosim vas lepo, to je vse ena velika farsa! Tomljanovič je mislil, da bo praskal jajca, igral capa di banda in se okoristil na račun občanov, kar se na žalost sigurno tudi je... samo poglejte, od kar je Zadković na vladavini, se govori o planetih, o rezanju glav, o odobravanju poslov, ki so protizakoniti, o fiktivnih pogodbah... Đenio ni senca sebe izpred treh let, on je zdrav za Idrijo... za vse ostale občinske svetnike pa lahko rečem samo eno, da jih je lahko sram, da načrtno bijejo bitko z Zadkovičem, namesto da bi se spravili k načrtovanju razvoja! MERDE MERDE MERDE!!! In tudi Cerovac, Kolar, petaros, Muženić, Mišič: SRAM VAS JE LAHKO, KER IGRATE DVOJNO IGRO!!! NABIRATE SI TOČKE NA GRBI DRUGIH!!! SRAMOTAAAA!!!
kaj je bilo do zdaj storjeno za občane? kje so dejanja? DAJ BOG, DA PRIDE EN POŠTEN ČLOVEK,ČLOVEK ZNANJA IN VIZIJE, KI BO IMEL JAJCA POČISTIT TO MERDO IZ OBČINE!!!

Samo nekaj vem, da za vsako rit palica raste, tako da bo prišel čas sprememb... Za župana rabimo človeka, ki je šolan in ni iz teh gnilih krogov... upam, da se bomo vsi spametovali in naslednje leto volili nekaj pametnega, nekaj novega; res si iz srca želim, ker našim otrokom bomo pustili samo smeti in dolgove... do konca sem razočaran...