VRHUNSKI KONCERT V PORTOROŽU: Na Obalo prihaja izjemna slovenska pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak

Piran

V Avditorij Portorož prihaja izjemno talentirana slovenska pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak, ki je pri komaj petih letih že imela svoj prvi nastop. V svoji izredno uspešni in dolgoletni karieri je imela skupno že več kot 4500 samostojnih recitalov in koncertov. Njena pianistična pot jo je vodila po vseh pomembnih glasbenih metropolah in kontinentih sveta, v petek, 16. marca, pa ji bomo lahko prisluhnili tudi v Portorožu.

V petek, 16. marca, bo Avditorij Portorož gostil koncert z vrhunskimi glasbeniki in odličnim programom. Nastopila bo izjemna slovenska pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak, skupaj s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor, ki bo vsem ljubiteljem klasične glasbe pričarala nepozaben večer.

Slovenska pianistka in profesorica Dubravka Tomšič Srebotnjak se je začela učiti igranja klavirja pri komaj štirih letih na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani in šolanje nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, svoj velik glasbeni talent pa je kot "čudežni otrok" pokazala na svojem prvem pianističnem nastopu pri petih letih. Pri dvanajstih letih je šolanje nadaljevala v ZDA na prestižni newyorški Juilliard School of Music, pri sedemnajstih pa je z odliko diplomirala z dvema posebnima nagradama. Še isto leto je bila na državnem tekmovanju v New Yorku izbrana za največji glasbeni talent ZDA v starostni skupini od 12 do 16 let.

Njena izjemna pianistična pot jo je vodila po vseh pomembnih glasbenih metropolah in kontinentih sveta, od Evrope, Amerike, Azije, Avstralije in Afrike. V svoji dolgoletni karieri je nastopila na skupno več kot 4500 samostojnih recitalih in koncertih, na številnih glasbenih festivalih in v pomembnih koncertnih dvoranah s prestižnimi orkestri.

Vodi mojstrske tečaje in je članica žirij številnih pomembnih mednarodnih pianističnih tekmovanj. Leta 2013 ji je ljubljanska Akademija za glasbo, na kateri je začela poučevati leta 1966, podelila naziv zaslužni profesor. Za svoje umetniške dosežke je prejela številne nagrade, od leta 1995 je častna članica Slovenske filharmonije, leta 2005 pa je postala častna meščanka mesta Ljubljana.

Več o petkovem koncertu in programu si lahko preberete na spletni strani Avditorija Portorož.

Deli novico: