VOJAŠKI ANALITIK: "Putin ne blefira in gre za najresnejšo grožnjo doslej"

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin je v govoru, v katerem je napovedal delno vojaško mobilizacijo, dejal, da bo Moskva, če bo Zahod nadaljeval z "jedrskim izsiljevanjem", odgovorila z vso svojo močjo. "Putin ne blefira in gre za najresnejšo grožnjo doslej, posebej zaskrbljujoča je grožnja z jedrskim orožjem," je Putinov televizijski nagovor narodu komentiral vojaški analitik Marinko Ogorec, ki ugotavlja, da gre za stopnjevane grožnje Zahodu.

"Nobenega dvoma ni, da bo Putin zaprl vse pipe, kar zadeva energente," je prepričan vojaški analitik. "Evropska unija se je zelo slabo pozicionirala in to ZDA ustreza, kajti če Rusija ne bo dostavila plina, bodo ZDA svoj plin Evropi prodajale po višji ceni," še poudarja.

Ali bo Putin uresničil svoje grožnje, ko je dejal, da bo branil svoje ljudi, če bo ogrožena ozemeljska celovitost države, je odvisno od tega, kaj Rusija pojmuje pod "rusko ozemlje". "Krim je zagotovo rusko ozemlje, za Putina je tudi Dombas, sicer se ne bi vmešaval vanj. In morda misli, da je rusko ozemlje povsod, kjer so Rusi. Mislim, da smo nekaj podobnega imeli nedavno v zgodovini," meni Marinko Ogorec.

Kot je znano, je Putin zaukazal mobilizacijo 300.000 rezervistov, torej rezervnih pripadnikov vojske in ne popolne vojaške mobilizacije. Po mnenju vojaškega analitika je to storil zato, da ne bi dodatno razburili Rusov in da bi pomirili prebivalstvo, ki ni naklonjeno zaostrovanju vojne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  21 .09. 2022 ob  14: 33
-6
Vojaški analitik ?
Kakšno vezo ima vojaški analitik z blaznim vladarjem, ki zastruplja in ubija svoje politične nasprotnike, ki zapira svoje državljane za 10 let, če izrazijo nestrinjanje z njegovo politiko, ki okupira ozemlje tujih držav itd.
Psihijater bi bil bolj primeren, kot vojaški analitik.
Lahko samo upamo, da ga bodo njegovi pajdaši pokončali preden "pritisne na atomski gumb".

Kako lahko nek vojaški analitik reče, da je Krim Rusija.
Krim je Rusija zato, ker ga je okupiral Putin.
Ma kaj ta analitik je Rus?