VIRTUALNI OBISK POKRAJINSKEGA MUZEJA KOPER: Med najnaprednejšimi na svetu

Koper

Obisk Pokrajinskega muzeja Koper je še vedno možen z uporabo virtualnega muzeja, ki je najnaprednejši v Sloveniji in med najnaprednejšimi na svetu!

V teh dneh, ko nas pesti virus in smo bili primorani ustaviti normalno javno življenje v Sloveniji, smo primorani naše družbeno življenje preseliti na splet in socialna omrežja. Čeprav je Pokrajinski muzej v Kopru zaprt, lahko o njem preberete marsikatero novico, najbolje pa je, da ga obiščete kar virtualno.

"Sedaj, ko smo v večini prisiljeni biti doma, imate več časa in lahko bolje spoznate in uživate v kulturni dediščini Istre. Vstopite virtualno v naš muzej, sprehodite se po vseh prostorih muzeja, oglejte si naše umetnine in dragocenosti preteklosti. Veliko predmetov spremlja rdeča ikona 'i', s klikom nanjo si lahko preberete podrobnejši opis eksponata, njegovo zgodovino, izvor, posebnosti in zanimivosti. Lahko pa poiščete ikone s simbolom zvoka ter s klikom nanje lahko aktivirate avdiovodič in se mu prepustite," prijazno vabi koprski muzej.

Virtualni muzej je možno obiskati tudi preko rešitve virtualnih očal Google Cardboard in ga doživeti v pravi 3D tehnologiji, kar je glede uporabe v virtualnem muzeju edinstvena na svetu.