VELIK OBLAK DIMA NAD PULJEM: Poglejte si obsežen požar, ki je aktiviral tudi kanaderje (FOTO, VIDEO)

Istra

Obsežen požar, ki je danes izbruhnil na območju naselja Valdebek v Pulju, je v celoti pod nadzorom, je po štirih urah bojevanja z ognjenimi zublji potrdil poveljnik gasilcev Dino Kozlevac. V požaru po zadnjih informacijah ni bilo poškodovanih, je bilo pa uničenih nekaj gospodarskih objektov in več vozil.

Po besedah Kozlevca so razmere veliko boljše kot v zgodnjih popoldanskih urah, saj je požar pod nadzorom in se ne širi več, gasilci pa ga uspešno gasijo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Močan veter, zaradi katerega se je požar razširil, je medtem pojenjal, je še pojasnil poveljnik gasilcev istrske županije.

Jako, jako ružno ovo izgleda kod Pule. :( Video: Roland Mikelić

Posted by IstraMet on Saturday, July 9, 2022

V gašenju je skupno sodelovalo 76 gasilcev iz Pulja, Rovinja, Pazina in Labina z 29 vozili, člani prostovoljnih gasilskih društev, na pomoč pa so priskočili tudi trije kanaderji.

Vintijan, blizu kuća. :( Video: Vedran Pogorilić

Posted by IstraMet on Saturday, July 9, 2022

Kozlevac je izrazil pričakovanje, da bodo požar kmalu uspeli omejiti. Po prvih ocenah je zgorelo okoli 40 hektarjev borovega gozda, trave in nizkega rastja. O vzrokih požara ni želel ugibati.

Pula prije par trenutaka. Video: Carla Mladenović

Posted by IstraMet on Saturday, July 9, 2022

V požaru kljub prvotnim poročanjem niso pogorele hiše, ampak je šlo za gospodarska poslopja. Kot je pojasnil Kozlevac, so hiše v veliki meri uspeli obvarovati pred ognjenimi zublji. Uničenih je nekaj gospodarskih objektov in 25 osebnih avtomobilov, za katere pa se je pozneje izkazalo, da niso bili v voznem stanju, pač pa so bili parkirani na dvorišču avtomehanične delavnice. Prav tako ni bil v požaru nihče poškodovan, navaja Hina.

Požar kod Pule se rasplamsava. Užas. Video: Vragolanko Tintilinic

Posted by IstraMet on Saturday, July 9, 2022

Več hrvaških spletnih portalov je pred tem namreč poročalo, da je v požaru zgorelo več hiš in da so evakuirali več ljudi. Najhuje naj bi bilo na območju med naseljema Vintijan in Dolinka, kjer naj bi se slišale tudi detonacije, je poročal portal IstraIn.

Po besedah Kozlovca bodo gasilci na pogorišču vztrajali najmanj tri dni.

Opet požar u Puli (Valbadek). Video: Simon Siljan

Posted by IstraMet on Saturday, July 9, 2022

Hina je poročala še o enem požaru na območju med Medulinom in Pomero, vendar o njem za zdaj ni podrobnejših informacij.

VELIKA FOTOGALERIJA POŽARA U PULI Danas su sekunde dijelile Valdebek i okolna naselja od katastrofe. Pogledajte što je naš fotoreporter Manuel ANGELINI snimio na terenu.

Posted by Istra 24 on Saturday, July 9, 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija