VEČER SLOVENSKEGA FILMA V TRSTU: Danes na ogled Turkov in Burgerjev film

Trst

V Slovenskem stalnem gledališču (SSG) v Trstu bodo drevi pripravili tretji večer slovenskega filma, na katerem bodo prikazali kratki film Martina Turka Nedeljsko jutro in celovečerec Janeza Burgerja Ivan. Filmski večeri, ki so se začeli januarja, se bodo sklenili 4. aprila s filmoma Igram, sem Miroslava Mandića in Ples ljubezni Lea Černica.

V mali dvorani Slovenskega stalnega gledališča (SSG) v Trstu bodo drevi predvajali Turkov film s zgodbo dveh fantov in njunih očetov, ki se nepričakovano srečajo v gozdu, kar jih za vedno zaznamuje. V kratkem filmu o avtoritetah, razočaranju in rojstvu upornika igrajo Matija Vastl, Gregor Čušin, Filip Mramor in Maksimilian Francescini Muhič.

Turkovemu filmu bo sledil Burgerjev Ivan, ki se lahko pohvali s številnimi nagradami. Na predlanskem Festivalu slovenskega filma je prejel kar šest nagrad vesna, med drugim za najboljši igrani film in scenarij ter za najboljšo igralko, nagradili pa so ga tudi filmski kritiki.

Igralka Maruša Majer je v vlogi Mare ustvarila pretresljivo vlogo mlade ženske, ki je po rojstvu Ivana razpeta med vlogo ljubice in matere. Film prinaša osebno dramo s korupcijskim ozadjem in dramo o sprejemanju napačnih odločitev. Ob Maruši Mayer v filmu igrajo še Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner, Polona Juh, Branko Šturbej, Leon Lučev, Mojca Funkl in Mateja Pucko. Filmski večer se bo sklenil s pogovorom, ki ga bo vodil Mitja Tretjak, so zapisali v SSG.

Večere slovenskega filma v tržaškem gledališču je januarja uvedel film Vprašanje identitete režiserke Sabrine Morena, ki pripoveduje o petih ženskah, ki so skozi stoletje tržaške zgodovine doživljale in interpretirale odnose med italijansko in slovensko dušo mesta. Februarski večer pa je bil v znamenju grozljivk s filmi Tomaža Gorkiča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija