VEČ KOT TONSKA BUČA POSTAVILA NOV REKORD: Vzgoja velikanke ga je stala 15.000 dolarjev (FOTO)

Svet

Ogromna buča, težka več kot tono, je v Kaliforniji postavila nov rekord za najtežjo rastlino iz skupine bučevk na svetu in svojemu gojitelju prinesla nagrado v višini 30.000 ameriških dolarjev.

Gigantska buča je na merjenju na tekmovanju v Half Moon Bayu blizu San Francisca v ponedeljek osupnila pristojne, ko je tehtnica pokazala kar 1247 kilogramov. Njen ponosni lastnik Travis Gienger iz Minnesote - za priložnost ustrezno oblečen v oranžno majico - je zmagoslavno dvignil roke v zrak, v ozadju pa je zazvenela skladba We Are The Champions skupine Queen.

Na tekmovanju se sicer letno pomerijo gojitelji velikanskih buč z vseh ZDA. Zmagovalna buča, poimenovana kar Michael Jordan, je s svojo najbližjo zasledovalko pometla za več kot 110 kilogramov. Gienger, ki sicer poučuje vrtnarstvo, je njeno velikost po poročanju BBC pripisal izjemni skrbi in zalivanju kar dvanajstkrat na dan.

Pumpkin Season is officially here! ???????????? We’ve been hard at work putting together signage, apparel, and much more for...

Posted by The GraphicWorks on Ponedjeljak, 9. oktobar 2023.

Posadil jo je 10. aprila in za skrb zanjo porabil 15.000 ameriških dolarjev. 43-letnik sicer buče vzgaja že od najstniških let, že trikrat pa je zmagal na tekmovanju v Kaliforniji, katerega začetki segajo v leto 1974. Takrat sta se pomerili le mesti Circleville v Ohiu in Half Moon Bay v Kaliforniji, ki se obe razglašata za svetovni prestolnici buč.

Predhodni rekord najtežje buče na svetu je imela glede na Guinnessovo knjigo rekordov buča iz Italije, ki je tehtala 1226 kilogramov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija