VČERAJ PONEKOD PO SLOVENIJI KOT SODNI DAN: Nastala je velika materialna škoda, odpadel pouk, oviran promet (FOTO)

Slovenija

Na širšem območju Kranja in drugod po državi, kjer je v torek in sredo pustošil močan veter, danes poteka odstranjevanje posledice neurja. Nastala je velika materialna škoda, zlasti zaradi odkritih streh, podrtih drogov in ograj ter uničenih vozil, na katere so padla drevesa. Na gimnaziji v Kranju danes zaradi odkrite strehe nimajo pouka.

Kot je danes zjutraj poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, je bilo zaradi močnega vetra v preteklih 12 urah zabeleženih 142 dogodkov na območju 47 občin. Veter je podiral drevje, drogove telefonije in elektrodistribucije ter odkrival ostrešja objektov. Zaradi podrtega drevja je bil na nekaj cestnih relacijah oviran promet, poškodovanih je bilo nekaj osebnih vozil. Posledice odpravljajo gasilci 62 gasilskih enot.

Ker je bilo zaradi močnih sunkov vetra gibanje na prostem v sredo nevarno, bo odprava posledic vetra mogoča šele danes. Upravljavce ceste in komunalna podjetja čaka pospravljanje podrtih dreves in predmetov, ki jih je odnesel veter. V Komunali Kranj so že napovedali, da se bodo ekipe lotile pospravljanja odpadkov, ki jih je raznesel veter.

????5. februar.️ Med 10. in 18. uro smo se odzvali na 45 nujnih dogodkov. Največ zaradi podrtih dreves čez cesto in zapor,...

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Wednesday, February 5, 2020

Lastnike nepremičnin pa čaka prijava škode zavarovalnicam in popravilo odkritih streh ter drugih posledic, ki jih je veter pustil na hišah in ostalih stavbah. Na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj na Zlatem polju zaradi popravila odkrite strehe ni pouka.

Zaradi odstranjevanja posledic včerajšnjega neurja bo danes ponekod oviran promet, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste in voznike poziva k previdnosti. Zaprte ostajajo lokalne ceste Šenčur-Britof, Preska-Tehovec-Suše in Sora-Topol pri Medvodah. Cesta Kranj-Jezersko, ki so jo zvečer zaprli zaradi podrtega drevja, ki ga v močnem vetru niso mogli varno odstraniti, pa je odprta in ponovno prevozna.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija