VČERAJ OPRAVLJENIH 890 TESTOV: Devet potrjenih okužb in ena smrt

Slovenija

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 890 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo devet, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično obravnavo potrebuje 22 bolnikov s covidom-19, od tega dva intenzivno nego. V ponedeljek je umrl en bolnik s covidom-19. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so od 22. maja do 2. avgusta opravili 614 samoplačniških testiranj na covid-19, pozitivne so bile tri osebe, so sporočili prek Twitterja. Kot so pojasnili, testiranje stane 93 evrov.

V ponedeljek so iz bolnišnice odpustili tri bolnike z novo koronavirusno boleznijo.

V UKC Ljubljana so v obdobju izteka epidemije koronavirusne bolezni omogočili samoplačniško testiranje na sars-cov-2 za dokaz bolezni. Izvajajo ga od ponedeljka do petka med 9.00 in 16.00 uro v montažni enoti Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Na odvzem brisa se posamezniki lahko naročijo na elektronski naslov covid19test@kclj.si ali po telefonu na številko 01 522 20 45 vsak dan med 8.00 in 10.00, so v UKC Ljubljana navedli v sporočilu na spletni strani.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Posameznik, ki se je testiral, izvid prejme v roku 24 ur od odvzema vzorcev na elektronski naslov, če je tako označil ob naročilu. Sicer lahko izvid osebno prevzame naslednji dan po odvzemu brisa med 12.00 in 16.00 na sprejemnem okencu montažne enote Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

V primeru, da je izvid pozitiven, testiranega posameznika osebno kontaktira zdravnik epidemiolog po telefonu, glede postopka samoplačniškega testiranja med drugim še pojasnjujejo v UKC Ljubljana.

Poleg treh primerov v hrastniškem domu za starejše, kjer je trenutno žarišče okužb, so potrdili tudi tri okužbe v Velenju. Med zdravstvenim osebjem ali pa zaposlenimi v domovih za starejše pa v ponedeljek po podatkih sledilnika ni bilo potrjenih primerov okužb.

Doslej so v Sloveniji potrdili 2190 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 123 bolnikov s covidom-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija