UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

Koper

Na območju Kopra in Ankarana je od 10. julija poleg klasičnega plačila s kovanci, parkiranje možno plačati prek SMS-a ali mobilne aplikacije EasyPark. "Po treh tednih uporabe so prebivalci dobro sprejeli nov način plačevanja," ugotavljajo v vodilnem globalnem ponudniku digitalnih parkirnih rešitev EasyPark. Kot veliko pridobitev za uporabnike so izpostavili možnost izbire minutnega parkiranja, pri kateri plačaš le čas, ko je tvoje vozilo dejansko parkirano.

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah.

Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om

Uporaba EasyParkove storitve je varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo ali SMS-om. Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje. "V kolikor uporabnik prej konča opravek, v aplikaciji predčasno zaključi čas parkiranja. To na parkomatu ali s plačilom prek SMS-a ni možno. Zato se splača uporabljati aplikacijo, saj z njo porabiš denar le za čas parkiranja in nič več," pojasnjujejo v podjetju. 

Kako plačati parkirnino prek aplikacije?

Parkiramo svoje vozilo, naš telefon pa samodejno najde območje, v katerem se nahajamo. Izberemo čas parkiranja in kliknemo "potrdi". 10 minut pred potekom parkiranja nas aplikacija na to opozori, mi pa lahko podaljšamo parkirnino na daljavo. Aplikacija izvede plačilo ob zaključku parkiranja. Denarja ni treba nalagati vnaprej (brez dobroimetja). Le enkrat vnesemo v aplikacijo podatke o svoji kreditni kartici (Mastercard, Visa, Diners, Amex) ali PayPalu. Ob zaključku parkiranja prejmemo davčno potrjen račun na svoj elektronski naslov oz. ga lahko prenesemo s spletne strani http://www.easypark.si.

Plačilo prek SMS-a: Na nalepki oziroma parkirni tabli preverimo območje, v katerem smo parkirali svoje vozilo in posredujemo SMS-sporočilo na številko 031 20 90 20 s svojo registrsko oznako vozila. 10 minut pred potekom parkiranja prejmemo SMS-opomnik in lahko podaljšamo parkirnino na daljavo.

Seveda pa je še vedno možna tudi fizična oblika plačila parkirnine na parkomatih

Plačujete lahko ne le na Obali, ampak tudi v Trstu

Dodana vrednost aplikacije EasyPark, je dejstvo, da lahko z njo plačate parkirnino ne le po vsej Obali, ampak tudi v sosednjem Trstu! Za konec zmede s parkirnimi listki, iskanjem drobiža, začnite uporabljati aplikacijo EasyPark. Še ena prednost aplikacije, ki je v času šrijenja koronavirusa še posebej dobrodošla, je dejstvo, da ves proces brezkontaktno opravite na svojem telefonu in se ne dotikate parkirnih avtomatov.

Skupina EasyPark je sicer vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Za več informacij obiščite www.easyparkgroup.com in https://easypark.si.