VČERAJ OB MORJU PREVRAČALO PREDMETE, V ITALIJI KLESTILA TOČA: Danes kljub sončnim žarkom padavine niso izključene (VIDEO)

Koper

Močno neurje, ki je v soboto zajelo Slovenijo, je povzročilo precej težav. V kar 333 intervencijah so posredovali gasilci iz 361 prostovoljnih gasilskih društev in 19 poklicnih enot, poroča republiški center za obveščanje. Meteorne vode so zalivale prostore različnih objektov, med drugim zapora na Dobu, knjižnice v Ljubljani in zdravstvenega doma.

Včeraj zvečer so slovensko obalo zajeli sunki vetra. Takole je prevračalo stole v Luciji.

malo pihnilo

Posted by Rene Mo on Saturday, 22 June 2019

Močan veter je podiral drevesa na cestišča in stanovanjske hiše. Zaradi udara strele je zagorelo v naravi v naselju Vrhpolje v občini Vipava, prav tako je zaradi udara strele zagorel stanovanjski objekt v naselju Šmarca v občni Kamnik in gospodarski objekt v naselju Čezsoča v občini Bovec ter v Lenartu pri Gornjem Gradu. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v Kamniku, do požara pa ni prišlo.

Zaradi močnih nalivov se je sprožilo tudi nekaj zemeljskih plazov in podorov kamenja, kar je povzročilo nekaj težav v prometu.

V Italiji, v okolici Modene in Bolognie je bilo v neurju zaradi toče poškodovanih okoli 100 avtomobilov, tudi nekaj ljudi je bilo ranjenih, poroča portal Ciklon.si. Toča je dosegla velikost 7 centimetrov.

Bologna, Italia 22 Giugno Meteo Reporter: @ Manuela Bottalico

Posted by Meteo Reporter Storm on Saturday, 22 June 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija