Vandalizem nad izposojevalnicami koles neskončen

Goriška

Goriške oblasti razmišljajo o uvedbi video nadzora nad postajami za izposojo koles, saj je vandalizma nad izposojenimi kolesi neverjetno veliko. Nepridipravi kolesa kradejo ali pa se nadnje spravijo iz golega dolgčasa.

Največ vandalizma zaznavajo na ulici Oriani, kjer je nameščena najbolj oddaljena in najmanj uporabljena postaja. Zato so Goriške oblasti začele razmišljati o uvedbi videonadzora. Uničevanje postaj inBici je postalo v Gorici že pravi hobi. Prepogosto se dogaja, da kdo kolo ukrade, nekateri pa se nad postaje s kolesi spravijo iz čistega dolgčasa. Edina rešitev je tako, da oblasti namestijo kamere in to čim prej, dokler so kakšne postaje s kolesi sploh še cele, so prepričani v Gorici.

Na drugi strani se Goriški svetniki sprašujejo tudi, če je videonadzor zares edina rešitev problema. Kamere bi sicer verjetno vandalizem nad kolesi  res odpravile, ne bi pa odpravile vzrokov, zaradi katerih se postaje s kolesi uničujejo.

Zgolj nameščene kamere pa ne bi bile dovolj, kamere bi bilo treba povezati tudi s spletom, da bi se tako lahko vršil direkten nadzor nad postajami. Ravno tako razmišljajo, da bi kolesa opremili z oddajniki in tako spremljali, kje se nahajajo.