V VEČERNI PROMETNI NESREČI NA PRIMORSKEM UMRL SOPOTNIK: Z avtom sta se po 40 metrih drsenja zaletela v zid

Kronika

Včeraj ob 22. uri se je na regionalni cesti v neposredni bližini  naselja Zali Breg v Občini Brda zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom zaradi neprilagojene hitrosti in v kateri je bilo udeleženo vozilo italijanskih registrskih številk. V prometni nesreči je ena oseba na kraju podlegla telesnim poškodbam, druga oseba pa je utrpela hude telesne poškodbe.

Na kraju so policisti ugotovili, da je 20-letni voznik začetnik, državljan Italije (v njegovem vozilu pa je bil tudi 48–letni sopotnik, prav tako državljan Italije) vozil osebni avtomobil, znamke Honda, po regionalni cesti izven naselja Zali Breg iz smeri naselja Šmartno proti naselju Dobrovo po klancu navzdol. Pred vasjo Zali Breg je po izpeljavi ostrega levega nepreglednega ovinka preko neprekinjene sredinske črte prehitel pred seboj vozečo voznico osebnega avtomobila. Po prehitevanju je zapeljal na desno stran ceste in nato pripeljal v blagi levi pregledni ovinek.

Fotografija je simbolična. 

Zaradi neprilagojene hitrosti je 20-letnik nato zapeljal v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje. Po tem je vozil po travnati  površini še približno 40 metrov, nato pa je njegovo vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Zatem ga je z vozilom zaneslo v levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom avtomobila zaletel v betonski zid, ki poteka ob levem smernem vozišču. Osebno vozilo se je nato odbilo v desno in se prevrnilo na streho.

20-letni italijanski voznik je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in so ga reševalci po nudeni zdravniški oskrbi na kraju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, medtem ko je 48-letni sopotnik zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

V  letošnjem letu je na cestah na Severnem Primorskem za posledicami prometnih nesreč umrlo 11 oseb.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija