V SLOVENSKI ISTRI SE BODO POMERILI JEKLENI: Letošnja izvedba I Feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria (VIDEO)

Koper

Koper bo 19. septembra gostil tretjo izvedbo polovičnega ironmana. Organizatorji pričakujejo okoli 1200 tekmovalcev iz več kot 50 držav, kljub negotovosti zaradi novega koronavirusa pa napovedujejo, da bodo tekmovanje izvedli tako, da bodo zagotovili največjo varnost za tekmovalce. Zato bodo veljale nekatere spremembe glede spremljevalnih dogodkov.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Kopru poudaril generalni direktor triatlona Milan Eržen, je lani dogodek odpadel zaradi pandemije, za letos pa je priznal, da še ne vedo, kakšne restrikcije bodo veljale v času tekmovanja. "Mi bomo naredili vse, da bo največja varnost za vse tekmovalce, za vse sodelujoče," je dodal.

Spremembe bodo po Erženovih besedah veljale predvsem pri izvedbi spremljevalnih dogodkov, od testenike do brifingov tekmovalcev, v smislu ločitve tekmovalcev.

Sicer pa zaradi negotovosti tudi tekmovalci še čakajo s prijavami. Tako imajo trenutno nekaj več kot 700 prijavljenih triatloncev, "naš plan je približno 1200," je še navedel Eržen. Če bodo ljudje videli, da je Slovenija varna država, pa se lahko zgodi, da bodo prišli do številke 1400 ali 1500, s čimer bi se približali številki iz leta 2019.

Tudi predsednik Triatlonske zveze Slovenije Jure Leben je zatrdil, da se da tovrstno tekmo varnostno dobro speljati brez kakršnih koli težav. "Je pa tak dogodek v Sloveniji gotovo po tej covid krizi dobra spodbuda predvsem za rekreativne triatlonce v Sloveniji," je dodal Leben ter napovedal, da bo zveza naredili vse, da se bo dogodek lahko odvil na najvišji možno ravni.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je izpostavila pomen prireditev, kakršen je koprski ironman, za promocijo Slovenije in za zagotavljanje potrebnih nočitev in potrošnje. Iz tega vidika je po njenih besedah pomembno, da največ udeležencev prihaja iz za Slovenijo ključnih turističnih trgov.

Dogodek bodo sicer letos nadgradili iz trajnostnega vidika, prav tako pripravljajo tudi Ironman Restaurant Week, na katerem bo prisotna lokalna gastronomska ponudba, je dodala Pakova.

Glede pomena dogodka za lokalni turizem je Eržen navedel, da so leta 2019 v času tekmovanja v treh dneh v slovenski Istri zabeležili 10.000 nočitev.

Pomen dogodka za turistično in siceršnjo promocijo slovenske Istre so izpostavili tudi župani vseh štirih istrskih občin, vključenih v dogodek, koprski župan Aleš Bržan, piranski Đenio Zadković, ankaranski Gregor Strmčnik in izolski Danilo Markočič.

Regional prenos

Regional prenos: Slovenija bo ponovno gostila eno največjih triatlonskih preizkušenj I feel Slovenia Ironman 70.3, ki prihaja v slovensko Istro.

Objavil/a Regional dne Torek, 06. julij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija