V PORTOROŽU SO SE ZBRALI RAVNATELJI: Govorili bodo o sedanjosti in prihodnosti slovenskega izobraževanja

Piran

V Portorožu se bo danes in v torek odvilo že 25. strokovno srečanje ravnateljic in ravnateljev vrtcev. Tema letošnjega srečanja je Vzgoja in izobraževanje v Sloveniji danes - kako pa jutri?, ravnatelje bo v torek nagovoril tudi minister za izobraževanje Jernej Pikalo.

Že danes se bo srečanja udeležila državna sekretarka Martina Vuk, ki bo imela tudi uvodni nagovor, so zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Tradicionalno srečanje ravnateljic in ravnateljev vsako leto skupaj organizirata Šola za ravnatelje in šolsko ministrstvo. Srečanje je priložnost, da si ravnateljice in ravnatelji med drugim izmenjajo poglede in primere dobrih praks, se seznanijo z novostmi in trendi na njihovem strokovnem področju kot tudi z izvedenimi in načrtovanimi ukrepi ministrstva.

Na tokratnem srečanju bodo med drugim na vrsti pogovor o sedanjosti in prihodnosti izobraževanja in predstavitev dejavnosti ministrstva na področju digitalnega izobraževanja v šolskem letu 2019/2020. Govora bo tudi o nevarnostih prekomerne uporabe spleta, izvajanju zakona o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami ter opolnomočenju vzgojiteljev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .10. 2019 ob  10: 01
Dragi ravnatelji izobraževanje v Sloveniji gre v velike nesmisle. kako lahko pričakujete, da bo 8-letni otrok delal predstavitve v Powerpointu? Učitelji to zahtevajo in naredimo jih starši, če to niste vedeli. Kako lahko pričakujete, da se bo 9-letni otrok naučil delovanje očesa? Šolniki ste vsi malo za luno. Pojdite zjutraj, ko pridejo otroci in potežkajte njihove torbe. Teža torb so prava sramota in dokaz da nimate pojma. Gospodje smo leta 2019, v naprednih državah gredo otroci v šolo samo s tablico vi pa jih silite da nosijo kilograme in kilograme knjig in delovnih zvezkov. Šolniki ne vem kje vi živite, ampak jaz živim v srednji Evropi. Če ne obvladate svojega dela primerno kraju in času, kjer živite vam bomo poleg vsega drugega davkoplačevalci plačali še dodatno šolanje v tujini.