BOLEČ PORAZ PROTI AVSTRIJI: "Danes ne morem očitati borbenosti in želje" (VIDEO)

Slovenija

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah na osmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 izgubila proti Avstriji z 0:1 (0:1).

Za Avstrijce je zadel Stefan Posch v 21. minuti, Slovenija pa je tekmo končala z igralcem manj, v 89. minuti je bil izključen Denis Popović. Izbranci Matjaža Keka bodo zadnji tekmi kvalifikacij igrali 16. novembra doma z Latvijo in 19. novembra v gosteh s Poljsko.

Matjaž Kek, selektor Slovenije: "Na žalost boleč poraz v tekmi, v kateri ne da si nismo želeli, ampak manjkalo nam je predvsem v organizaciji igre. Čestitam Avstriji, danes je bila boljša. Razlika je med današnjo tekmo in tekmo v Skopju. Danes ne morem očitati borbenosti in želje, smo pa imeli težave z organizacijo igre, od štoperjev naprej, bili smo prepočasni z žogo, morali smo preskakovati igro, oni pa so dobili večino drugih žog."

Franco Foda, selektor Avstrije: "Z zmago smo še izboljšali naš položaj v skupini. Nekaj dela je še treba narediti proti Severni Makedoniji. Nocoj pa smo igrali dobro, predvsem spredaj, imeli smo dovolj prostora, tako da sem ponosen na ekipo. Tekmecu pa nismo pustili veliko prostora. Za nami je dobrih 90 minut."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija