V PETEK POTRDILI ŠE 184 OKUŽB S KORONAVIRUSOM: Novi primeri na Obali!

Slovenija

V petek so v Sloveniji opravili 2775 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 184 okužb, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 72 bolnikov s covidom-19, od teh jih je bilo 17 v enotah intenzivne terapije. Dva bolnika so v petek odpustili v domačo oskrbo, eden pa je umrl.

Kot je na Twitterju zapisal uradni vladni govorec Jelko Kacin, prevladujejo lokalne okužbe. Glede na relativno majhno število prebivalstva pa negativno izstopa Koroška.

Novoodkrite okužbe z novim koronavirusom so bile v petek razpršene v 79 občinah po državi. Največ novih primerov, 34, so našteli v ljubljanski občini, po osem v Grosupljem in Črni na Koroškem ter po šest v mariborski, kranjski in markovški občini. Brez primerov potrjene okužbe ostaja le še 12 občin. Več primerov so odkrili na Primorskem, tri tudi na Obali, in sicer dva v Kopru in enega v Izoli.

V četrtek smo sicer v Sloveniji potrdili do sedaj največ novih okužb s covidom-19 v enem dnevu, in sicer 192. Opravljenih je bilo 3645 testov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija