V PETEK IZREDNA SEJA PIRANSKEGA OBČINSKEGA SVETA: Ponovno bodo glasovali o ribiškem pristanišču v Seči

Piran

Piranski občinski svet se bo v petek sestal na izredni seji, na kateri bodo ponovno obravnavali investicijski program za ribiško pristanišče v Seči. Medtem pa je piranski župan Đenio Zadković sprejel odstop direktorja občinskega uprave Aleša Buležana, so za STA potrdili na občini.

Sprejem omenjenega investicijskega programa je pogoj za nadaljnje aktivnosti v zvezi s projektom, pri katerem občina računa na več kot dva milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev. Po tistem, ko občinski svetniki prejšnji teden investicijskega programa niso podprli, bodo tokrat dobili še dodatna pojasnila v zvezi s projektom, so pojasnili na občini.

S pomočjo evropskega sklada je občina že uredila ribiški pristanišči v Piranu in Strunjanu ter zanje pridobila 3,3 milijona evrov nepovratnih sredstev. S tokratno naložbo pa naj bi uredili neposredni in priobalni pas rta Seča na iztoku Jernejevega kanala, ki je namenjeno izvajanju ribogojstva in školjkarstva. Skladno s projektom naj bi poleg vrste sanacijskih del poglobili plovno pot v pristanišče, zgradili nov pomol dolžine 36 metrov ter uredili 15 priveznih mest za plovila dolžine med osmimi in 24 metri.

Investicija v ribiško pristanišče oz. ureditev območja Seče pa je tudi predpogoj za nadaljnjo ureditev Jernejevega kanala, ki se steka v morje prav pri Seči.

Na občini so sicer potrdili tudi, da je župan Zadković sprejel odstop direktorja občinske uprave Aleša Buležana. Ta bo sicer uradno ostal na svojem mestu do septembra. Buležan je po nesprejetju investicijskega programa opozoril na škodo, ki bi s tem nastala občini. Za naš portal je Buležan dejal, da se je za odhod odločil zaradi neusklajene politike.

S piranske občine pa so naknadno sporočili še, da se je z današnjim dnem nepoklicni podžupan Gabrijel Franca sporazumno z županom dogovoril o prenehanju svoje funkcije. Franca bo ostal aktiven v okviru delovanja v stranki Gibanje za občino Piran, razlog za njegovo odločitev pa predstavlja obremenitev pri prvotni zaposlitvi, so navedli na občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  16 .07. 2019 ob  21: 24
Saj bodo uredili, kot so za proračun!
Tiramola  |  15 .07. 2019 ob  17: 58
Oj volilci Vas prosimo, da dvignite roke ZA. Za kanal Jernej za ribiški pomol.
Lahko bi, bil premik na spravo. Izhod iz kaosa.
Potem pojdite na počitnice.....
Mojcaa2 |  15 .07. 2019 ob  17: 31
Oni želijo živeti kot pred 300 leti. Itak bodo bili spet proti, zakaj le iti s časom naprej? Sej govorimo samo o obcini Piran. Kja pa je to...?
Zdaj ko zapuščajo občino najboljši ljudje.. Zdaj je itak vseeno vse skupaj.
Samo še slabše bo, s to bando ki živi 300 let za žlicami.