ZADKOVIĆ ZAPOSLIL SVETOVALCE: Mišič pa dal odpoved Radojkoviču

Piran

Sredi junija so piranski občinski svetniki podali soglasje k imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča za novega direktorja Okolja Piran, po dobrega pol meseca dela pa v javnost že prihajajo informacije o prvih kadrovskih potezah. Odpoved delovnega razmerja naj bi včeraj Mišič želel vročiti prejšnjemu diektorju Alenu Radojkoviču, ki mu je mandat sicer potekel, a bi moral z delom nadaljevati na mestu finančnega svetovalca. Radojkovič po naših informacijah ni sprejel dokumenta. Medtem pa je Mišič za davčno in finančno svetovalko vzel nekdanjo svetovalko piranskega župana, Špelo Povše.

Novi in stari direktor Okolja Piran: Gašpar Gašpar Mišič in Alen Radojkovič

Gašpar Gašpar Mišič je ob nastopu svoje nove funkcije zelo hitro poudaril po njegovem katastrofalno finančno stanje podjetja in posledično napovedal ostro krčenje stroškov tudi z odpovedmi. V javnost je medtem prišla informacija o številnih zaposlitvah v zadnjem letu, ki naj bi jih Radojkovič sklenil s kadri, ki so blizu njemu. Za komentar smo prosili župana Đenia Zadkovića, a so nam iz občine sporočili, da ne želi komentirati kadrovskih potez, ki jih z namenom izboljšanja delovanja javnega podjetja izvaja novi direktor.

Radojkovič naj bi sicer svojo pravico iskal na delovnem sodišču, Okolje pa ni edino, ki so ga v Piranu zajele kadrovske menjave. Izteklo se je namreč šestmesečno obdobje, za katerega je piranska občina sklenila pogodbe o sodelovanju s svetovalci župana. "Ker ne maram podpisovati nečesa, s čimer nisem seznanjen, sem jih odločil povabiti k delu," je takrat dejal župan Zadković, ki si je poleg treh podžupanov (Karla Radovca, Gabrijela France in Manuele Rojac) omislil še kar štiri svetovalce. 

Svetovalka za področje davkov in financ je takrat postala Špela Elisabeth Povše. Splošni svetovalec in vodja stikov z javnostmi je postal Bruno Kuzmin. Za komunikacijo z občinskimi svetniki in delno za področje turizma je skrbel Andrej Babnik. Svetovalec za okolje in prostor je postal Andraž Starčič, za svetovalca za razvoj in gospodarstvo pa je Zadković imenoval Domna Legata.

Redno se je v kabinetu piranskega župana zaposlil le Starčič, in sicer za obdobje šestih mesecev ter plačo 1269 evrov bruto na mesec. Ostali svetovalci so preko svojih podjetjih sklenili z Občino Piran pogodbe v vrednosti 3000 evrov brez DDV mesečno, prav tako za obdobje šestih mesecev.

Bruno Kuzmin je zdaj na prošnjo župana postal vodja medijskega komuniciranja, njegovo delovno mesto nosi splošni naziv višji svetovalec prve stopnje. Njegova osnovna bruto plača znaša skladno s 43. plačilnim razredom 2286,81 evra oziroma 1448,28 evra neto. Njegova zaposlitev je vezana na županovo zaupanje, kar pomeni, da ne gre za stalno delovno razmerje. 

Župan Đenio Zadković

Župan Zadković pa ima še novega vodjo kabineta, to je z 2. julijem postal Niko MallyNjegova osnovna bruto plača znaša skladno s 43. plačilnim razredom 2286,81 evra oziroma 1448,28 evra neto. Tudi njegova zaposlitev je vezana na županovo zaupanje, kar pomeni, da ne gre za stalno delovno razmerje, so pojasnili na občini.

Na naše vprašanje, kaj bo z drugimi županovimi svetovalci, so na občini odgovorili le, da je novi župan najel vse svetovalce le za prvih šest mesecev, ko je bilo treba postaviti temelje za nov način dela. So pa potrdili, da Povšetova zdaj sodeluje s podjetjem Okolje Piran kot zunanja davčna in finančna svetovalka, s čemer je bil župan seznanjen. Po naših neuradnih informacijah naj bi sicer Zadković pogojeval podporo Mišiču s sodelovanjem Povšetove z javnim podjetjem Okolje Piran. 

Kritiki Zadkovića so že ob sklenitvi številnih pogodb s svetovalci opozorili, da gre za nepošteno prakso oziroma obvoz, saj naj bi na tak način svojim podpornikom zagotovil precej višje mesečno plačilo, kot če bi jih že takrat zaposlil, kar je razvidno tudi iz sedanjih zaposlitev. V oči je pa bodlo predvsem to, da so se z zneski, ki so bili 3000 evrov na mesec, izognili meji 20.000 evrov na leto, saj bi potem morali izpeljati javni razpis.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  07 .07. 2019 ob  14: 31
No vse to v občini Piran je velika štala. Dzenjio zapustil stranko in prešel na stan linije Gantarja.. DeSUS in Sd podprla Gasparija. Tisti. Ki so podpirali prej bivšega direktorja so mu obrnili hrbet. Tisti so prej delali proti Dzenjotu. Tisti imajo osebne interese.
Tabela o glasovanju za direktorja pove vse. Tabela o glasovanju je slika, da bo vse po starem.
Bilo je veliko govora o transparentnosti.
Bilo je veliko govora o transparentnosti.
Povzetek, tožbe, višje položnice, razočarani volilci, hišni kooperant se bolj bogat..... razpad stanke GPZ.
Bomo videli...
td |  05 .07. 2019 ob  17: 10
Si težko mislim, da bo kdo za tako slabo plačo res prizadevno delal in da ne bo podlegel koruptivnosti. Zato imajo v tujini takšni funkcionarji, policisti, sodniki, ... za naše razmere nepojmljivo visoke plače.