V OBALNI POSLOVALNICI ODKRILI GOLJUFIVE ZAPOSLENE IN ŠTUDENTE: Na artikle so si dajali popuste tudi do 99,97 odstotkov!

Kronika

Koprski kriminalisti so konec novembra kazensko ovadili šest oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj goljufije in izneverjenja. Ovadeni so bili redno zaposleni in študentje, ki so delali v obalni poslovalnici oškodovane gospodarske družbe, ki se ukvarja s spletno prodajo.

Predkazenski postopek, ki ga je usmerjalo koprsko tožilstvo, so kriminalisti pričeli na podlagi prijave oškodovane družbe, ki je z notranjo kontrolo zaznala nepravilnosti zaposlenih in to naznanila policiji.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da so ovadeni pod svojimi imeni, lažnimi ali v imenu tretjih oseb v obdobju od maja 2018 do julija 2020 v spletni trgovini oškodovane družbe oddajali naročila za različne artikle, za osebni prevzem v obalni poslovalnici te družbe, kjer so bili zaposleni.

Po prispetju naročenih artiklov v poslovalnico osumljenci teh namenoma niso prevzeli, temveč so naročila artiklov preklicali z nedovoljenim vnašanjem podatkov v informacijski sistem družbe. Nato so te artikle, namesto vračila v centralno skladišče družbe, z nadaljnjim posegom oziroma vnašanjem podatkov v informacijski sistem, brez soglasja nadrejenih, prenesli na zalogo poslovalnice in artiklom, prav tako brez soglasja nadrejenih, neupravičeno dali popuste od 50 do 99,97 odstotkov.

V obdobju od junija 2018 do julija 2020 so znižali cene približno 1.500 artiklom in jih prodali skupno le za dobrih 5.000 evrov, čeprav so redne cene teh artiklov znašale skupaj skoraj 230.000 evrov. S tem so oškodovali gospodarsko družbo, po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za spletno trgovino Mimovrste, za katero so opravljali storitve.

Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen zapora do treh let, za kaznivo dejanje izneverjenja pa prav tako kazen zapora do treh let, so zapisali na Policijski upravi Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  08 .12. 2021 ob  21: 09
15
Po možnosit so dali popuste za njihove kolege in znance?
Prognostik |  08 .12. 2021 ob  20: 37
12
In to so študenti? Bolj kot si glup, izgleda, prej končaš faks.