V NAPADU NA UKRAJINSKI SUMI UBITIH VEČ CIVILISTOV, TUDI OTROK: Popolnoma uničene hiše v središču mesta (VIDEO)

Svet

V zračnem napadu na mesto Sumi na vzhodu Ukrajine je po navedbah reševalcev umrlo najmanj devet ljudi, od tega dva otroka. V spopadih z rusko vojsko so po trditvah lokalnih oblasti padli tudi najmanj štirje ukrajinski vojaki. Iz mesta naj bi danes evakuirali civiliste.

"V nekaterih delih mesta so bombardirali stanovanjske stavbe. Celo v središču mesta je bilo uničenih več hiš," je v noči na danes po poročanju nemške tiskovne agencija dpa sporočil predstavnik lokalnih oblasti Dmitro Šivicki.

Tudi reševalci so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdili, da so ruska letala napadala stanovanjske zgradbe, številne so uničene.

Reševalci so našli trupla devetih civilistov, od tega dveh otrok, eno žensko so iz ruševin potegnili živo.

Šivicki je še povedal, da so v bojih z rusko vojsko umrli tudi štirje ukrajinski vojaki. Po navedbah dpa omenjenih navedb sicer ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Sumi, mesto 350 kilometrov vzhodno od Kijeva blizu ruske meje, je že več dni prizorišče srditih spopadov.

Danes naj bi sicer iz mesta odpeljal humanitarni konvoj s civilisti.

Ruske sile so se v pismu Mednarodnemu Rdečemu križu zavezale, da bodo od 9. do 21. ure spoštovale prekinitev ognja, je povedala podpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk, ki pa je dodala, da imajo informacije, da ruska stran zaveze ne bo spoštovala.

Kijev je zahteval tudi vzpostavitev humanitarnih koridorjev za evakuacijo civilistov iz Kijeva, Mariupola in Volnovahe, je še povedala Vereščukova po navedbah AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Shriba |  08 .03. 2022 ob  13: 32
Adolf Putin uspešno izvaja njegovo privat specialno vojaško akcijo.
Hitlerček mali, te bomo gledali v Haagu čez par let.