V LESENIH PASJIH HIŠAH PREKO MEJE TIHOTAPIL LJUDI: Grozi mu do 15 let zaporne kazni

Slovenija

Tuji voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak je skušal v četrtek preko mejnega prehoda Gruškovje v državo pretihotapiti osem Sircev, skritih v lesene pasje hiše. Z načinom prevoza je osumljeni ogrozil življenje in zdravje tujcev, so sporočili z mariborske policijske uprave. Voznika tovornjaka bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Osumljeni 22-letni državljan Srbije je skupaj s sostorilci v pasje hiše, ki jih je prevažal v tovornem delu vozila, skril osem tujcev, sicer sirskih državljanov. Ti niso imeli dovoljenja za vstop ali prebivanje v državi.

Pasje hiše so bile naložene tako, da tujci sami iz njih niso mogli izstopiti. V hišah so bili utesnjeni, njihovo dihanje pa je bilo zaradi majhnega prostora oteženo. Prav tako so nekateri kljub visokim temperaturam nosili debela oblačila, da se ne bi poškodovali z žeblji ali z grobimi lesenimi površinami v notranjosti pasjih hiš, so sporočili s policije.

Osumljeni bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ptuju. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let in denarna kazen, so navedli pri Policijski upravi Maribor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija