V KOPRU IŠČEJO DRUŽINSKEGA ZDRAVNIKA: Rok za prijavo je 29. januar

Koper

Koprska občina je prejšnji konec tedna objavila javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na primarni ravni na področju družinske medicine. Novo izbrani družinski zdravnik bo nadomestil upokojenega zdravnika družinske medicine. Rok za prijavo na razpis je 29. januar.

Mestna občina Koper je razpisala pogoje za pridobitev koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na primarni ravni na področju družinske medicine. V sklopu ambulante družinske medicine bo moral izbrani interesent vzpostaviti referenčno ambulanto družinske medicine, in sicer mora zdravnika in medicinsko sestro oziroma zdravstvenega tehnika spremljati tudi diplomirana medicinska sestra oziroma diplomirani zdravstvenik, so zapisali na občini.

Postopek podelitve koncesije zdravniku družinske medicine bo vodila tričlanska komisija. Merila za izbor koncesionarja, ki bo prejel koncesijo za določen čas 15 let z možnostjo podaljšanja, so delovna doba opravljanja dejavnosti družinske medicine, dostopnost lokacije in drugih storitev ter ugotovitve nadzornih postopkov iz 76. člena Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej).

Interesenti bodo morali za pridobitev koncesije izpolnjevati več pogojev, opredeljenih v razpisni dokumentaciji, ki je dostopna na spletni strani koprske občine.

Rok za prijavo na javni razpis je petek, 29. januar, do 10. ure. Ponudniki bodo o izidu javnega razpisa obveščeni 30 dni po pridobitvi ustreznih mnenj in soglasij, ki jih določa ZZDej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija