V ITALIJI TRETJA SMRTNA ŽRTEV: Zavladala panika, trgovine popolnoma izropane (FOTO)

Svet

Iz Italije prihaja vest o še tretji smrtni žrtvi zaradi koronavirusa na Apeninskem polotoku. Gre za žensko, ki se je zdravila na onkološkem oddelku bolnišnice v mestu Crema v Lombardiji. Število okužb je medtem naraslo na 130, večinoma prihajajo iz Lombardije in Benečije, poroča italijanski spletni portal TGCOM 24. Po drugih podatkih naj bi bilo okuženih več kot 150 ljudi. 

V Italiji je ob izbruhu koronavirusa zavladala panika. Ljudje hitijo v trgovine in si delajo zalogo osnovnih živil. Trgovine so praktično popolnoma izropane. Fotografije praznih polic v enem izmed supermarketov v Milanu, nam je poslala bralka.

Največ okuženih je v deželi Lombardija, in sicer 112. Od 53 ljudi, ki so v bolnišnici v Lombardiji, jih je 17 na intenzivni negi. Po številu okužb sledi dežela Benečija, kjer so zabeležili najmanj 25 primerov. O primerih okužb poročajo še iz dežel Emilija-Romanja, Piemont in Lacij.

Italijanska vlada je v soboto zvečer odredila izolacijo desetih mest v Lombardiji, kjer živi 50.000 ljudi, ter mestece Vo blizu Padove v deželi Benečija s približno 3000 prebivalci. V teh dveh deželah so tamkajšnje oblasti v prizadevanjih za zajezitev širjenja virusa že v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve.

Šole in univerze bodo v teh dveh deželah ter Emiliji-Romanji in Piemontu ostale zaprte še cel prihodnji teden. V deželi Trentinsko-Zgornje Poadižje pa bodo zaprte do srede.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija