FJK RAZGLASILA IZREDNE RAZMERE: Koronavirus naj bi v Italijo prinesel kitajski par

Svet

Furlanija - Julijska krajina je zaradi koronavirusa razglasila izredne razmere. Obvestilo je v dogovoru s predsednikom deželnega odbora Massimilianom Fedrigo dal podpredsednik Riccardo Riccardi. Ob tem je povedal, da javni dogodki v tej deželi ne bodo odpovedani, poroča portal Trieste Prima. 

Izredne razmere so v luči današnjih novic o dveh smrtnih žrtvah v Italiji in novih okužbah v bližnji Benečiji razglasili do 31. julija.

Z uredbo o izrednem stanju bo regija lahko sprejela bolj prilagodljiv postopek za nakup blaga, storitev in zalog z neposredno dodelitvijo, brez tržnih raziskav nad in pod pragom EU, za vse, kar je potrebno za spopadanje z izrednimi razmerami. V prvi fazi je ukrep koristen za zagotovitev sredstev, ki bi, na primer, omogočale vzpostavitev karantene.

"Furlanija - Julijska krajina se po najboljših močeh pripravlja na nezaželeno možnost, da bi se v regiji pojavili primeri okužb s koronavirusom," je dejal Fedriga. Regija je vlado prosila, da poostri nadzor na mejah in razširi že aktivirane protokole za zračne in morske linije tudi na cestni in železniški promet.

Massimilano Fedriga (desno)

Corriere della Sera medtem poroča, da se je število okuženih s koronavirusom v Italiji povečalo na 54: 39 primerov naj bi zabeležili v Lombardiji, 12 v Benečiji in tri v Rimu.

Po dosedanjih rekonstrukcijah izbruha virusa pri sosedih, naj bi ga v Italijo prinesel kitajski par, ki je 23. januarja s skupino Kitajcev pristal na letališču v Milanu. Osebi, stari 66 in 67 let, se zdaj zdravita v rimski bolnišnici.

(Vir: Libero)

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  22 .02. 2020 ob  22: 20
Turisti ga prenasajo ki si ogledujejo turisticne destinacije...pri nas je lahko Piran,Portoroz,Socerb,Postojnska jama,....
Koga skrbi Luka Koper?
Edino ce ne pridejo z krizarko direktno v Koper