UMRLA PRILJUBLJENA POP PEVKA: Posledice dolgotrajne bolezni so bile prehude

Svet

V starosti 61 let je umrla Marie Fredriksson, pevka švedskega pop rock dua Roxette, znanega po pesmih, kot so Listen to Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride in The Look. Umrla je v ponedeljek po dolgotrajni bolezni, poroča spletna različica časnika Mirror.

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je odšla ena največjih in najbolj priljubljenih umetnic. Marie Fredriksson je umrla 9. decembra zjutraj za posledicami dolgotrajne bolezni," je družina zapisala v izjavi. Za seboj je pustila moža Mikaela Bolyosa in dva otroka. Pokopali jo bodo v najožji družini.

Pevki so leta 2002, ko je omedlela na domu, diagnosticirali možganski tumor. Zdravniki so jo opozorili, da ima zgolj 20-odstotno možnost preživetja, a je po dolgem in napornem poteku zdravljenja uspela okrevati.

Ko se je Marie Fredriksson spopadala z zdravstvenimi težavami, ki so nastale kot posledica radioaktivnega sevanja pri njenem zdravljenju, duo ni nastopal. Z Roxette se je ponovno združila in podala na turnejo leta 2011. Nastopila sta tudi na švedskih kraljevih porokah - princese Viktorije leta 2010 in princese Madeleine leta 2013. Glasbi se je morala odpovedati leta 2016, ko so ji zdravniki povedali, da ne bo več mogla nastopati in snemati.

Kot je zapisal Mirror, se zdi, da se je v svoji avtobiografiji The Love Of Life iz leta 2015 sprijaznila s svojim zdravstvenim stanjem. "Končno se zdi, da sem se sprijaznila z radiacijsko poškodbo, s katero moram živeti. Tako se je izšlo," je zapisala.

Švedska pop zvezdnica je Roxette ustanovila leta 1986 s kitaristom Perom Gesslejem. "Bila je neverjetna. Ne vem, koliko koncertov sva izvedla v zadnjih petih letih, in to je bilo v celoti mogoče zgolj zaradi njene energije," je leta 2018 dejal Gessle.

Duo je izdal deset plošč, med njegovimi prepoznavnimi skladbami pa sta tudi Dangerous in Fading Like a Flower. Po svetu sta prodala okrog 75 milijonov plošč.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija