TUDI POKRAJINSKI ODBOR DESUS JUŽNA PRIMORSKA PIVČEVI PREDLAGA ODSTOP: "Predsednica izgubila osebni ugled in 'škoduje' stranki"

Koper

Predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec je izgubila zaupanje tudi strankinega pokrajinskega odbora Južna Primorska. Kot je včeraj sklenil odbor, Pivčevi predlaga odstop s funkcije predsednice, če sama ne odstopi, pa svetu stranke predlaga glasovanje o njeni razrešitvi, je na Twitterju sporočil predsednik odbora in sveta stranke Tomaž Gantar.

Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar

"Pokrajinski odbor DeSUS Južna Primorska ocenjuje, da predsednica Aleksandra Pivec med člani in v javnosti ne uživa več osebnega ugleda, s tem krni tudi politični ugled stranke," je ob tem pojasnil Gantar.

Odločitev južnoprimorskega pokrajinskega odbora tako sledi tudi pozivu poslancev DeSUS, ki so Pivčevo, na katero letijo očitki zaradi nejasnih plačil ob gostovanjih po Sloveniji, v začetku tedna prav tako pozvali k odstopu, če tega ne bo storila, pa svet stranke pozivajo, da ji izreče nezaupnico. Gantar je ob tem že napovedal, da se bodo člani sveta sestali do 25. avgusta, morda že prihodnji teden. A datum seje še ni znan.

O prihodnosti stranke in Pivčeve bosta vodstvo DeSUS in izvršni odbor razpravljala danes, stališča, med katerimi bo predvidoma tudi predlog za sklic izrednega kongresa, pa poslala v odločanje članom sveta. Kongresu je po besedah strankinega govorca Janeza Ujčiča naklonjena večina v vodstvu, tudi predsednica Aleksandra Pivec.

Pivčeva je sicer na ponedeljkovi novinarski konferenci po njenem srečanju s poslansko skupino dejala, da je za odločitev o tem, ali bo pozivu poslancev k odstopu sledila ali ne, še prezgodaj. Meni, da je treba prej razmisliti o tem, kaj je najboljše za stranko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .08. 2020 ob  13: 37
in naj se skinejo še iz koalicije, če hočejo dobro sebi in narodu !!!!!