TRŽAČAN, KI JE V NESREČI OSTAL BREZ NOGE: Na istem odseku leta 2015 vpleten v smrtno nesrečo, sodnica ga je oprostila

Kronika

51-letni italijanski motorist, ki je v četrtkovi nesreči na Šmarski cesti izgubil nogo, je bil septembra 2015 na istem cestnem odseku vpleten v prometno nesrečo, v kateri je umrl 18-letni domačin na skuterju. Tržačana, ki je takrat vozil avtomobil, so pred kratkim oprostili, poroča primorski.eu.

Bencinska postaja v Srgaših (vir: Googlovi zemljevidi)

Pred slabimi petimi leti je do omenjene tragične prometne nesreče prišlo le dva kilometra dlje od kraja četrtkove nesreče pri bencinskem servisu v Srgaših, navaja portal. V trčenju med avtomobilom in skuterjem je v bolnišnici izgubil življenje 18-letni skuterist. Decembra lani je koprsko okrožno sodišče oprostilo danes 51-letnega Tržačana obtožbe uboja iz malomarnosti, piše portal.

Tržačan je takrat vozil med Dragonjo in Koprom z izposojeno toyoto ter prehiteval avtodom čez polno črto. Namesto 50 km/h je vozil 73 km/h. Sodnica je zaključila, da "očitki niso dovolj natančno opisani, da bi sodišče lahko o njih presojalo," navaja primorski.eu.

Fotografija je simbolična. (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Samo pet mesecev po tem, ko ga je sodišče oprostilo, je Tržačan vozil na istem odseku, kjer je izgubil nadzor nad težkim motornim vozilom in padel. Po padcu je z nogo priletel v prometni znak, pri tem pa mu je odtrgalo nogo pod kolenom. Tržačan ni imel vozniškega dovoljenja za motor, ki ga je vozil, tehnični pregled vozila pa je potekel. Poškodovancu je eden od voznikov tesno prevezal nogo, reševalci pa so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  03 .06. 2020 ob  09: 44
-4
ne nabijajte. Sodnik mora biti nevtralen in odločati na osnovi dejstev, ne pa čustev. Hribi, če si kaj vedel, zakaj nisi povedal policiji, ko je preiskovala nesrečo? Gotovo so kaj okoli spraševali, kdo je kaj videl. Če pa si samo slišal od frenda od bejbe od enega, ki pozna enega, ki je ravno takrat vozil mimo in je njegova sopotnica med šminkanjem videla, da se je zgodila nesreča, potem pa si lahko misliš, kaj bi sodnik naredil s takim pričanjem.
alfa |  03 .06. 2020 ob  07: 21
pravilno in posteno sodi samo tisti sodnik,ki sam dozivi kaksno tako stvar ali nesreco,ker azume na svoji kozi,vsi drugi pa le po nekih glupih zakonih in ne po svoji vesti in olajsevalnih okoliscanih,oproscajo..
Tom |  02 .06. 2020 ob  19: 57
Velja sodnico povprašati, če bi enako ravnala v primeru, če na skuterju bil bi njen sin ali katerikoli od njenih sorodnikov!?
Danjel |  02 .06. 2020 ob  13: 58
27
ne verjamem v karmo ker nekaterih bi mogla doletet pa jih ne, ampak dosti krat se pa res zgodijo take čudne stvari.
hribi |  02 .06. 2020 ob  12: 43
40
Zgleda da mati narava naredi stvari tako kot mora biti. Sodnico pa bi morali zapreti, (vsaj za nas ki vemo kako se je zadeva zgodila.)